Een super makkelijk en snel recept om zelf lekkere broodjes te bakken voor bij de BBQ. Deze platte broodjes zijn binnen enkele minuten gaar op de BBQ of grill en je kunt er eindeloos mee variëren. Maak er zelfs een snelle pizza op de BBQ mee. Deze broodjes bevatten geen gist dus ze hoeven niet eerst te rijzen. Je maakt het deeg simpel door de ingrediënten te mengen, in model te brengen en op de BBQ (of grill) te leggen. Simpeler kan niet.
Blijf er wel bij want ze zijn zo gaar en voor je het weet zijn ze dan verbrand en dat zou zonde zijn.
Zeef de bloem met het bakpoeder boven een kom en voeg dan het zout en de yoghurt toe.
Meng door tot je een deeg hebt en verdeel het deeg in 8-10 bolletjes.
Duw met je hand plat tot wat langgerekte platte broodjes.
Smeer de deegplakjes in met olie en bestrooi met wat zeezout voor je ze op de BBQ of grill legt.
Draai na een paar minuten om en bak nog enkele minuutjes.
Ze zijn redelijk snel klaar dus pas op dat ze niet verbranden.
Besmeer de broodjes bv met gepofte knoflook, de knoflook is heerlijk zacht van smaak na het poffen en maakt de broodjes extra lekker.
In deze koopgids
Ingrediënten
Aanwijzingen
Zeef de bloem met het bakpoeder boven een kom en voeg dan het zout en de yoghurt toe.
Meng door tot je een deeg hebt en verdeel het deeg in 8-10 bolletjes.
Duw met je hand plat tot wat langgerekte platte broodjes.
Smeer de deegplakjes in met olie en bestrooi met wat zeezout voor je ze op de BBQ of grill legt.
Draai na een paar minuten om en bak nog enkele minuutjes.
Ze zijn redelijk snel klaar dus pas op dat ze niet verbranden.
Besmeer de broodjes bv met gepofte knoflook, de knoflook is heerlijk zacht van smaak na het poffen en maakt de broodjes extra lekker.
Notes
Variaties op het platbrood
- Voeg 2 theelepels oregano toe aan het deeg en besmeer de broodjes na het bakken licht in met olie waar je een theelepel gedroogde oregano aan toegevoegd hebt
- Snijd 10 zongedroogde tomaatjes fijn en 10-15 zwarte olijven in stukjes en voeg toe aan het deeg
- Maak een zoete variant door het rasp van 1 appel met 1 theelepel kaneel toe te voegen aan het deeg, besmeer na het omdraaien met gesmolten roomboter en strooi er wat kaneelsuiker overheen
- Voeg een handje fijngehakte pecannoten toe aan het deeg met een theelepeltje kaneel
Geef een reactie