Stuur jouw unieke recept in en maak iedere maand kans op een GRATIS KOOKBOEK t.w.v. 50 euro

Poffertjesbeslag zelf maken, het lekkerste poffertjes recept

poffertjesbeslag

Zelf poffertjes maken is makkelijk en ook nog eens heel erg lekker. Met dit recept maak je zelf je poffertjesbeslag. Door het gebruik van gist moet het beslag een klein uurtje rijzen maar dan heb je ook echt heerlijke Hollandse poffertjes.

SchrijverKooktijdschriftMoeilijkheidMakkelijk

Hoeveelheid50 Porties
Voorbereidingstijd1 hr 10 minKooktijd15 minTotale tijd1 hr 25 min

Ingrediënten
 300 ml melk
 200 g patentbloem
 ½ tl zout
 1 zakje droge gist
 1 ei
 35 g gesmolten boter
 1 scheutje stroop
 roomboter en poedersuik

Poffertjesbeslag maken
1

Meng een snuf zout met de bloem en zeef dit samen boven een beslagkom.

2

Verwarm de melk tot deze lauwwarm is en voeg dan de gist aan de melk toe.

3

Roer door en voeg het melk/gist mengsel bij de bloem en roer goed door.

4

Voeg dan de gesmolten boter en het ei toe en roer tot een glad beslag.

5

Voeg als laatste de stroop of de suiker toe en roer nogmaals goed door.

6

Dek de beslagkom af met plasticfolie en laat een uur rijzen.

7

De hoeveelheid zal ongeveer verdubbelen.

8

Giet het beslag in een beslag fles als je die hebt.

Poffertjes bakken
9

Zet een poffertjespan op het vuur en laat heet worden.

10

Voeg dan in elk kuiltje wat olie of gesmolten boter toe, dit gaat het beste met een kwastje.

11

Vul nu elk kuiltje voor ¾ met poffertjes beslag.

12

Laat bakken tot 1 kant mooi bruin is.

13

Draai nu de poffertjes met een vorkje om en bak nog even tot de andere kant ook mooi bruin geworden is.

14

Serveer de poffertjes met poedersuiker en een klontje roomboter.

Ingrediënten

Ingrediënten
 300 ml melk
 200 g patentbloem
 ½ tl zout
 1 zakje droge gist
 1 ei
 35 g gesmolten boter
 1 scheutje stroop
 roomboter en poedersuik

Instructies

Poffertjesbeslag maken
1

Meng een snuf zout met de bloem en zeef dit samen boven een beslagkom.

2

Verwarm de melk tot deze lauwwarm is en voeg dan de gist aan de melk toe.

3

Roer door en voeg het melk/gist mengsel bij de bloem en roer goed door.

4

Voeg dan de gesmolten boter en het ei toe en roer tot een glad beslag.

5

Voeg als laatste de stroop of de suiker toe en roer nogmaals goed door.

6

Dek de beslagkom af met plasticfolie en laat een uur rijzen.

7

De hoeveelheid zal ongeveer verdubbelen.

8

Giet het beslag in een beslag fles als je die hebt.

Poffertjes bakken
9

Zet een poffertjespan op het vuur en laat heet worden.

10

Voeg dan in elk kuiltje wat olie of gesmolten boter toe, dit gaat het beste met een kwastje.

11

Vul nu elk kuiltje voor ¾ met poffertjes beslag.

12

Laat bakken tot 1 kant mooi bruin is.

13

Draai nu de poffertjes met een vorkje om en bak nog even tot de andere kant ook mooi bruin geworden is.

14

Serveer de poffertjes met poedersuiker en een klontje roomboter.

Poffertjesbeslag zelf maken, het lekkerste poffertjes recept

Verder nodig om poffertjes te bakken:

  • Olie of gesmolten boter
  • Eventueel een beslagfles waar je het beslag in kan doen, hier zit een gaatje in en zo kan je het beslag makkelijk in elk kuiltje van de poffertjespan verdelen, zonder kan ook, gebruik dan een pollepel om het beslag te verdelen
  • Gietijzeren poffertjespan. Heb je geen poffertjespan dan raad ik je aan om er 1 aan te schaffen. Het maakt het bakken van poffertjes een stuk eenvoudiger. Hieronder vind je enkele goed beoordeelde modellen die te vinden zijn op Bol.com.
Inno Cuisinno Poffertjespan

Poffertjes bewaren of invriezen

Gebakken poffertjes kun je 2 dagen bewaren in de koelkast, wil je ze langer bewaren dan zou ik ze invriezen, dan zijn de poffertjes wel 2 maanden goed te houden.

Poffertjes opwarmen

Gebakken poffertjes kun je op de volgende manieren opwarmen:

In de magnetron: ongeveer 1 minuutje op 800 watt. Dek de poffertjes eventueel wel af met wat magnetronfolie tegen het uitdrogen

In de oven: Oven voorverwarmen tot 150 graden en de poffertjes dan op de bakplaat afgedekt met aluminiumfolie in ongeveer 6-8 minuten opwarmen.

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!