Poffertjesbeslag zelf maken, het lekkerste poffertjes recept

Zelf poffertjes maken is makkelijk en ook nog eens heel erg lekker. Met dit recept maak je zelf je poffertjesbeslag. Door het gebruik van gist moet het beslag een klein uurtje rijzen maar dan heb je ook echt heerlijke Hollandse poffertjes.

Poffertjesbeslag recept

Dit recept is voor ongeveer 50-60 poffertjes, voor een dubbele hoeveelheid alle ingrediënten verdubbelen

  • 300 ml melk
  • 200 gram patentbloem
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 zakjes droge gist
  • 1 ei
  • 35 gram gesmolten boter
  • scheutje stroop of theelepel suiker
  • Roomboter en poedersuiker

Verder nodig om poffertjes te bakken:

  • Gietijzeren poffertjespan. Heb je geen poffertjespan dan adviseer ik je om deze pan van €23,99 te bestellen op Bol.com.
  • Olie of gesmolten boter
  • Eventueel een beslagfles waar je het beslag in kan doen, hier zit een gaatje in en zo kan je het beslag makkelijk in elk kuiltje van de poffertjespan verdelen, zonder kan ook, gebruik dan een pollepel om het beslag te verdelen

Poffertjesbeslag maken 

  1. Meng een snuf zout met de bloem en zeef dit samen boven een beslagkom
  2. Verwarm de melk tot deze lauwwarm is en voeg dan de gist aan de melk toe
  3. Roer door en voeg het melk/gist mengsel bij de bloem en roer goed door
  4. Voeg dan de gesmolten boter en het ei toe en roer tot een glad beslag
  5. Voeg als laatste de stroop of de suiker toe en roer nogmaals goed door
  6. Dek de beslagkom af met plasticfolie en laat een uur rijzen
  7. De hoeveelheid zal ongeveer verdubbelen
  8. Giet het beslag in een beslag fles als je die hebt
Inno Cuisinno Poffertjespan

Poffertjes bakken doe je het beste in een speciale poffertjespan. Hierdoor wordt het beslag namelijk geleidelijk verdeeld waardoor je stevige en evengrote poffertjes krijgt. Ik gebruik zelf de als beste geteste poffertjespan van Inno Cuisinno (zie afbeelding hierboven). Je vindt deze voor €23,95 op Bol.com (klik hier)!

Poffertjes bakken

  1. Zet een poffertjespan op het vuur en laat heet worden
  2. Voeg dan in elk kuiltje wat  olie of gesmolten boter toe, dit gaat het beste met een kwastje
  3. Vul nu elk kuiltje voor ¾ met poffertjes beslag
  4. Laat bakken tot 1 kant mooi bruin is
  5. Draai nu de poffertjes met een vorkje om en bak nog even tot de andere kant ook mooi bruin geworden is
  6. Serveer de poffertjes met poedersuiker en een klontje roomboter

Poffertjes bewaren of invriezen

Gebakken poffertjes kun je 2 dagen bewaren in de koelkast, wil je ze langer bewaren dan zou ik ze invriezen, dan zijn de poffertjes wel 2 maanden goed te houden.

Poffertjes opwarmen

Gebakken poffertjes kun je op de volgende manieren opwarmen:

In de magnetron: ongeveer 1 minuutje op 800 watt. Dek de poffertjes eventueel wel af met wat magnetronfolie tegen het uitdrogen

In de oven: Oven voorverwarmen tot 150 graden en de poffertjes dan op de bakplaat afgedekt met aluminiumfolie in ongeveer 6-8 minuten opwarmen.

Poffertjes
5.0 from 2 reviews
Poffertjesbeslag
 
Vooraf
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Recept:: Poffertjesbeslag
Hoeveelheid: 50-60 poffertjes
Ingrediënten
  • 300 ml melk
  • 200 gram patentbloem
  • ½ theelepel zout
  • 1 zakjes droge gist
  • 1 ei
  • 35 gram gesmolten boter
  • scheutje stroop of theelepel suiker
  • Roomboter en poedersuiker
Bereiding
Poffertjesbeslag maken
  1. Meng een snuf zout met de bloem en zeef dit samen boven een beslagkom
  2. Verwarm de melk tot deze lauwwarm is en voeg dan de gist aan de melk toe
  3. Roer door en voeg het melk/gist mengsel bij de bloem en roer goed door
  4. Voeg dan de gesmolten boter en het ei toe en roer tot een glad beslag
  5. Voeg als laatste de stroop of de suiker toe en roer nogmaals goed door
  6. Dek de beslagkom af met plasticfolie en laat een uur rijzen
  7. De hoeveelheid zal ongeveer verdubbelen
  8. Giet het beslag in een beslag fles als je die hebt
Poffertjes bakken
  1. Zet een poffertjespan op het vuur en laat heet worden
  2. Voeg dan in elk kuiltje wat olie of gesmolten boter toe, dit gaat het beste met een kwastje
  3. Vul nu elk kuiltje voor ¾ met poffertjes beslag
  4. Laat bakken tot 1 kant mooi bruin is
  5. Draai nu de poffertjes met een vorkje om en bak nog even tot de andere kant ook mooi bruin geworden is
  6. Serveer de poffertjes met poedersuiker een klontje roomboter

deze panBol.com

Dit vind je vast ook leuk
4 Reacties
  1. Nancy B says

    Ik ga gauw een poffertjespan kopen want deze poffertjes moet ik een keer zelf bakken, ikkoop meestal kant en klare poffertjes maar zelf maken lijkt me veel leuker en lekkerder (en ook gezonder)

  2. Ute Obernberger says

    Ik heb vandaag mijn nieuwe poffertjespan geïnitieerd en daarvoor heb ik jouw recept toebereid. Omdat ik nog niet wist of ik het lekker vind heb ik maar de helft van de ingrediënten genomen. En ik moet zeggen: Deze poffertjes waren helemaal smakkelijk! Van harte bedankt voor je recept!

  3. Ute Obernberger says

    Ik heb toch nog een aanmerking: Ik heb ja de poffertjes met de helft van je ingrediënten toebereid. Maar ik heb ermee 5 pannen gebakken, het waren 80 poffertjes! Maar jij schrijft in je recept, dat jouw ingrediënten tussen 50 en 60 poffertjes leveren. Hoe kan dat?

    1. Kooktijdschrift says

      Hoi Ute,
      Bedankt voor je reactie(s) en leuk om te horen dat je mijn recept hebt gebruikt voor de poffertjes!
      Ik durf niet te zeggen hoe het komt dat jij er liefst 80 uit hebt weten te halen. Alleen maar mooi meegenomen toch ;-)!
      Groetjes,
      Kooktijdschrift

Laat een antwoord achter

Je e-mail word niet getoond op de website

Waardeer dit recept: