Stuur jouw unieke recept in en maak iedere maand kans op een GRATIS KOOKBOEK t.w.v. 50 euro

Pompoen bladerdeeg met geitenkaas hapjes

Pompoen met geietenkaas

Het pompoen seizoen is weer aangebroken dus tijd voor heerlijke recepten met pompoen. Met pompoen kun je echt alle kanten op, je kunt er zowel zoete als hartige gerechten mee maken evenals met bladerdeeg. Op deze pompoen bladerdeeg hapjes kun je dus eindeloos variëren.

AuteurKooktijdschriftMoeilijkheidsgraadBeginner

Opbrengsten4 porties
Voorbereidingstijd15 minutenKooktijd25 minutenTotale tijd40 minuten

Ingrediënten
 4 plakjes bladerdeeg
 ½ pompoen
 100 g geitenkaas
 olijfolie
 4 eetlepel honing
 geroosterde pompoenpitjes
 1 losgeklopt ei

Pompoen bladerdeeg met geitenkaas hapjes maken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en snijd de pompoen in dunne partjes, haal de pitten en draden eruit en besprenkel met wat olijfolie.

2

Bak de pompoenpartjes voor 15 minuten in de voorverwarmde oven.

3

Laat een aantal plakjes bladerdeeg op je keukenblad ontdooien en leg in het midden de partjes pompoen erop.

4

Verdeel de geitenkaas over de pompoen en laat 1 eetlepel honing over de pompoen heen lopen (per bladerdeegplakje).

5

Smeer de randen van het bladerdeeg in met losgeklopt ei.

6

Zet de pompoen bladerdeeg hapjes in de voorverwarmde oven voor een minuut of 20-25.

7

Strooi de pompoenpitjes er 2 minuten voor je de hapjes uit de oven haalt eroverheen. Serveer eventueel met een rucola salade. Eet smakelijk!

Ingrediënten

Ingrediënten
 4 plakjes bladerdeeg
 ½ pompoen
 100 g geitenkaas
 olijfolie
 4 eetlepel honing
 geroosterde pompoenpitjes
 1 losgeklopt ei

Aanwijzingen

Pompoen bladerdeeg met geitenkaas hapjes maken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en snijd de pompoen in dunne partjes, haal de pitten en draden eruit en besprenkel met wat olijfolie.

2

Bak de pompoenpartjes voor 15 minuten in de voorverwarmde oven.

3

Laat een aantal plakjes bladerdeeg op je keukenblad ontdooien en leg in het midden de partjes pompoen erop.

4

Verdeel de geitenkaas over de pompoen en laat 1 eetlepel honing over de pompoen heen lopen (per bladerdeegplakje).

5

Smeer de randen van het bladerdeeg in met losgeklopt ei.

6

Zet de pompoen bladerdeeg hapjes in de voorverwarmde oven voor een minuut of 20-25.

7

Strooi de pompoenpitjes er 2 minuten voor je de hapjes uit de oven haalt eroverheen. Serveer eventueel met een rucola salade. Eet smakelijk!

Pompoen bladerdeeg met geitenkaas hapjes

Wat past er goed bij pompoen:

  • Appel
  • Honing
  • Kaneel
  • Rozijnen
  • Geitenkaas
  • Gember
  • Wortel
  • Kaas
  • Kip
  • Walnoten
  • Kokos
  • Limoen
  • Spinazie
  • Pijnboompitten

Zo kan ik nog wel even doorgaan. Pompoen kun je dus op veel manieren gebruiken en zowel in hartige als in zoete gerechten. Wat dacht je van pompoensalade, pompoencake, pompoen koekjes?

Op zoek naar een pompoensoep recept?

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!