Stuur jouw unieke recept in en maak iedere maand kans op een GRATIS KOOKBOEK t.w.v. 50 euro

Pompoen crumble plaatkoek

pompoen crumble plaatkoek

Een heerlijke pompoen cake met een vleugje sinaasappel en een lekkere crumble laag met walnoten. Heerlijke zachte cake met een knapperig crumble laagje. Ik maakte eerder al deze zachte pompoencake. Bekijk alle pompoen recepten.

SchrijverKooktijdschriftMoeilijkheidMakkelijk

Hoeveelheid1 Portie
Voorbereidingstijd15 minKooktijd45 minTotale tijd1 hr

Ingrediënten crumble plaatkoek
 300 g pompoen geraspt
 1 sinaasappel (biologisch of goed schoon geboend)
 100 g boter op kamertemperatuur
 200 g suiker
 2 eieren
 125 g kwark (of volle yoghurt)
 300 g bloem
 2 tl bakpoeder
 1 snufje zout
 2 appels (goudrenet)
Ingrediënten crumbledeeg
 140 g bloem
 100 g boter
 65 g suiker
 1 tl kaneelpoeder
 100 g walnoten gehakt
 1 snufje zout

Pompoen crumble plaatkoek maken
1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Maak de crumble door de boter met de suiker te mengen, voeg dan het kaneel en een snuf zout toe, meng weer door tot je een kruimelig geheel krijgt.

3

Meng de bloem erdoor en werk met je handen het geheel tot een kruimelig deeg.

4

Hak de walnoten grof en meng deze door het kruimeldeeg en zet in de koelkast weg voor later.

5

Meng voor de cake de boter met de suiker met een mixer door elkaar.

6

Voeg de eieren en de kwark toe en meng weer door elkaar.

7

Zeef nu de bloem samen met het bakpoeder boven het mengsel.

8

Voeg ook een snuf zout toe en meng door elkaar.

9

Rasp de schil van de hele sinaasppel, pers de sinaasappel dan uit en voeg zowel de rasp als het sap bij het beslag.

10

Voeg als laatste de pompoenrasp toe en meng met de mixer alles kort door elkaar.

11

Giet het beslag in het ingevette bakblik.

12

Schil de appel en snijd in vieren, haal het klokhuis eruit en snijd elk partje in plakjes (in de lengte), verdeel de plakjes over het beslag.

13

Haal het crumble deeg uit de koelkast en verdeel het crumbledeeg nu over de appel en druk lichtjes aan.

14

Zet het bakblik in de oven en croleer na ongeveer 40 minuten of de cake gaar is door er met een sateprikker in te prikken, komt deze er schoon uit dan is de cake gaar anders de baktijd steeds met 5 minuten verlengen tot de cake gaar is.

15

Haal dan uit de oven en laat goed afkoelen op een taartrek voordat je de cake aansnijdt.

Ingrediënten

Ingrediënten crumble plaatkoek
 300 g pompoen geraspt
 1 sinaasappel (biologisch of goed schoon geboend)
 100 g boter op kamertemperatuur
 200 g suiker
 2 eieren
 125 g kwark (of volle yoghurt)
 300 g bloem
 2 tl bakpoeder
 1 snufje zout
 2 appels (goudrenet)
Ingrediënten crumbledeeg
 140 g bloem
 100 g boter
 65 g suiker
 1 tl kaneelpoeder
 100 g walnoten gehakt
 1 snufje zout

Instructies

Pompoen crumble plaatkoek maken
1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Maak de crumble door de boter met de suiker te mengen, voeg dan het kaneel en een snuf zout toe, meng weer door tot je een kruimelig geheel krijgt.

3

Meng de bloem erdoor en werk met je handen het geheel tot een kruimelig deeg.

4

Hak de walnoten grof en meng deze door het kruimeldeeg en zet in de koelkast weg voor later.

5

Meng voor de cake de boter met de suiker met een mixer door elkaar.

6

Voeg de eieren en de kwark toe en meng weer door elkaar.

7

Zeef nu de bloem samen met het bakpoeder boven het mengsel.

8

Voeg ook een snuf zout toe en meng door elkaar.

9

Rasp de schil van de hele sinaasppel, pers de sinaasappel dan uit en voeg zowel de rasp als het sap bij het beslag.

10

Voeg als laatste de pompoenrasp toe en meng met de mixer alles kort door elkaar.

11

Giet het beslag in het ingevette bakblik.

12

Schil de appel en snijd in vieren, haal het klokhuis eruit en snijd elk partje in plakjes (in de lengte), verdeel de plakjes over het beslag.

13

Haal het crumble deeg uit de koelkast en verdeel het crumbledeeg nu over de appel en druk lichtjes aan.

14

Zet het bakblik in de oven en croleer na ongeveer 40 minuten of de cake gaar is door er met een sateprikker in te prikken, komt deze er schoon uit dan is de cake gaar anders de baktijd steeds met 5 minuten verlengen tot de cake gaar is.

15

Haal dan uit de oven en laat goed afkoelen op een taartrek voordat je de cake aansnijdt.

Pompoen crumble plaatkoek

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!