Een heerlijke pompoen cake met een vleugje sinaasappel en een lekkere crumble laag met walnoten. Heerlijke zachte cake met een knapperig crumble laagje. Ik maakte eerder al deze zachte pompoencake. Bekijk alle pompoen recepten.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maak de crumble door de boter met de suiker te mengen, voeg dan het kaneel en een snuf zout toe, meng weer door tot je een kruimelig geheel krijgt.
Meng de bloem erdoor en werk met je handen het geheel tot een kruimelig deeg.
Hak de walnoten grof en meng deze door het kruimeldeeg en zet in de koelkast weg voor later.
Meng voor de cake de boter met de suiker met een mixer door elkaar.
Voeg de eieren en de kwark toe en meng weer door elkaar.
Zeef nu de bloem samen met het bakpoeder boven het mengsel.
Voeg ook een snuf zout toe en meng door elkaar.
Rasp de schil van de hele sinaasppel, pers de sinaasappel dan uit en voeg zowel de rasp als het sap bij het beslag.
Voeg als laatste de pompoenrasp toe en meng met de mixer alles kort door elkaar.
Giet het beslag in het ingevette bakblik.
Schil de appel en snijd in vieren, haal het klokhuis eruit en snijd elk partje in plakjes (in de lengte), verdeel de plakjes over het beslag.
Haal het crumble deeg uit de koelkast en verdeel het crumbledeeg nu over de appel en druk lichtjes aan.
Zet het bakblik in de oven en croleer na ongeveer 40 minuten of de cake gaar is door er met een sateprikker in te prikken, komt deze er schoon uit dan is de cake gaar anders de baktijd steeds met 5 minuten verlengen tot de cake gaar is.
Haal dan uit de oven en laat goed afkoelen op een taartrek voordat je de cake aansnijdt.
In deze koopgids
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maak de crumble door de boter met de suiker te mengen, voeg dan het kaneel en een snuf zout toe, meng weer door tot je een kruimelig geheel krijgt.
Meng de bloem erdoor en werk met je handen het geheel tot een kruimelig deeg.
Hak de walnoten grof en meng deze door het kruimeldeeg en zet in de koelkast weg voor later.
Meng voor de cake de boter met de suiker met een mixer door elkaar.
Voeg de eieren en de kwark toe en meng weer door elkaar.
Zeef nu de bloem samen met het bakpoeder boven het mengsel.
Voeg ook een snuf zout toe en meng door elkaar.
Rasp de schil van de hele sinaasppel, pers de sinaasappel dan uit en voeg zowel de rasp als het sap bij het beslag.
Voeg als laatste de pompoenrasp toe en meng met de mixer alles kort door elkaar.
Giet het beslag in het ingevette bakblik.
Schil de appel en snijd in vieren, haal het klokhuis eruit en snijd elk partje in plakjes (in de lengte), verdeel de plakjes over het beslag.
Haal het crumble deeg uit de koelkast en verdeel het crumbledeeg nu over de appel en druk lichtjes aan.
Zet het bakblik in de oven en croleer na ongeveer 40 minuten of de cake gaar is door er met een sateprikker in te prikken, komt deze er schoon uit dan is de cake gaar anders de baktijd steeds met 5 minuten verlengen tot de cake gaar is.
Haal dan uit de oven en laat goed afkoelen op een taartrek voordat je de cake aansnijdt.
Yummie! Klinkt heerlijk dit recept.. krijg je bijna weer zin van in de herfst haha. Ik ben dol op pompoen 🙂
Oeh die ziet er goed uit, lijkt me heerlijk met pompoen er door!