Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

Pompoen koekjes

pompoen koekjes

Bij pompoen denk je misschien niet direct aan koekjes maar deze pompoen koekjes moet je echt een keer proberen. De zoete smaak van de pompoen samen met de vanille en de kruidige specerijen die in de koekkruiden zit maken dit koekje extra lekker.

AuteurKooktijdschriftMoeilijkheidsgraadBeginner

Opbrengsten24 porties
Voorbereidingstijd15 minutenKooktijd30 minutenTotale tijd45 minuten

Ingrediënten
 200 g zelfrijzend bakmeel
 1 theelepel koekkruiden
 1 vanillestokje
 1 eiwit
 1 dooier
 200 g pompoen (in blokjes zonder schil)
 75 g ongezouten zachte boter
 90 g fijne suiker
 poedersuiker om te bestrooien

Pompoen koekjes maken
1

Verwarm de oven voor op 170 graden.

2

Zet de pompoen met een klein beetje water en het opengesneden vanillestokje op het vuur en kook tot de blokjes zacht zijn en giet af.

3

Schraap met een mesje het merg uit het vanillestokje en voeg weer bij de pompoen.

4

Prak de pompoen fijn met een vork.

5

Meng de pompoenpuree samen met de bloem, de eidooier, de boter en suiker goed door elkaar.

6

Maak hoopjes van ongeveer 1 eetlepel beslag en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat, laat hierbij genoeg ruimte over tussen de koekjes.

7

Smeer met een kwastje de bovenkant van de koekjes in met het losgeklopte eiwit.

8

Zet in de oven voor 20-25 minuten.

9

Laat de koekjes daarna afkoelen op een rooster en bestrooi ze met de poedersuiker.

Ingrediënten

Ingrediënten
 200 g zelfrijzend bakmeel
 1 theelepel koekkruiden
 1 vanillestokje
 1 eiwit
 1 dooier
 200 g pompoen (in blokjes zonder schil)
 75 g ongezouten zachte boter
 90 g fijne suiker
 poedersuiker om te bestrooien

Aanwijzingen

Pompoen koekjes maken
1

Verwarm de oven voor op 170 graden.

2

Zet de pompoen met een klein beetje water en het opengesneden vanillestokje op het vuur en kook tot de blokjes zacht zijn en giet af.

3

Schraap met een mesje het merg uit het vanillestokje en voeg weer bij de pompoen.

4

Prak de pompoen fijn met een vork.

5

Meng de pompoenpuree samen met de bloem, de eidooier, de boter en suiker goed door elkaar.

6

Maak hoopjes van ongeveer 1 eetlepel beslag en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat, laat hierbij genoeg ruimte over tussen de koekjes.

7

Smeer met een kwastje de bovenkant van de koekjes in met het losgeklopte eiwit.

8

Zet in de oven voor 20-25 minuten.

9

Laat de koekjes daarna afkoelen op een rooster en bestrooi ze met de poedersuiker.

Notes

Pompoen koekjes

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!