Al een tijdje wilde ik deze pompoen pannenkoekjes met karnemelk maken en vandaag heb ik ze dan eindelijk gemaakt. De pompoenen zijn weer in overvloed te krijgen en omdat ze zo gezond zijn reden genoeg om ze regelmatig op het menu te zetten. Nu zijn deze pompoen pannenkoekjes niet specifiek gezond maar daarom niet minder lekker:). Je kunt deze pompoen pannenkoekjes eten met alleen wat poedersuiker of kaneelsuiker maar ik at ze met heerlijke zelfgemaakte karamelsaus……mmmmm
Schil en snijd eerst de pompoen in stukjes.
Zet nu de pompoenstukjes op met een klein laagje water en breng aan de kook.
Kook de pompoen in ongeveer 15 minuten gaar.
Giet af en pureer de pompoen zodat je pompoenpuree krijgt.
Laat de pompoenpuree afkoelen.
Meng dan de pompoen puree met de karnemelk, 2 eieren, een theelepel bakpoeder, ¼ theelepel gemberpoeder en een ½ theelepel kaneel goed door elkaar.
Voeg nu al roerend met een garde de bloem erdoor tot je een mooi glad beslag krijgt.
Zet nu een koekenpan op het vuur en giet hier een klein beetje olie of vloeibare boter in.
Als de pan goed heet is schep je met een pollepel wat beslag in de pan, ik kon 2 pannenkoekjes tegelijk bakken.
Als 1 kant mooi bruin is en de bovenkant van het beslag gestold is kun je het pannenkoekje omdraaien.
Bak deze kant ook mooi bruin en haal dan uit de pan.
Bak zo verder tot al het beslag op is.
In deze koopgids
Ingrediënten
Aanwijzingen
Schil en snijd eerst de pompoen in stukjes.
Zet nu de pompoenstukjes op met een klein laagje water en breng aan de kook.
Kook de pompoen in ongeveer 15 minuten gaar.
Giet af en pureer de pompoen zodat je pompoenpuree krijgt.
Laat de pompoenpuree afkoelen.
Meng dan de pompoen puree met de karnemelk, 2 eieren, een theelepel bakpoeder, ¼ theelepel gemberpoeder en een ½ theelepel kaneel goed door elkaar.
Voeg nu al roerend met een garde de bloem erdoor tot je een mooi glad beslag krijgt.
Zet nu een koekenpan op het vuur en giet hier een klein beetje olie of vloeibare boter in.
Als de pan goed heet is schep je met een pollepel wat beslag in de pan, ik kon 2 pannenkoekjes tegelijk bakken.
Als 1 kant mooi bruin is en de bovenkant van het beslag gestold is kun je het pannenkoekje omdraaien.
Bak deze kant ook mooi bruin en haal dan uit de pan.
Bak zo verder tot al het beslag op is.
Notes
Eet de pompoen pannenkoekjes met poedersuiker, kaneelsuiker of zoals ik deed met zelfgemaakte karamelsaus.
Geef een reactie