Overal in de winkels zie je weer pompoenen liggen en de meeste mensen kennen pompoen van de pompoensoep, maar een cake maken van pompoen is ook erg lekker. Pompoenen bevatten veel vezels en weinig calorieën dus ze zijn ook nog eens heel gezond. Reden genoeg dus om deze regelmatig op het menu te zetten. In dit recept van pompoencake word geen boter gebruikt en de pompoencake is ook niet zo zoet. Je kunt de amandelen in de cake ook vervangen door walnoten of pecannoten. Ikzelf hou heel erg van de combinatie van pompoen met kaneel dus in deze pompoencake kun je ook heel goed 1 of 2 theelepeltjes kaneel toe voegen.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil een pompoen en rasp 250 gram pompoenvlees tot smalle sliertjes.
Knijp het overtollige vocht uit de pompoen.
Klop de eieren met de suiker schuimig (tot het wit kleurt).
Voeg dan de overige ingrediënten toe en meng goed.
Giet het mengsel in een ingevet cakeblik en zet in de voorverwarmde oven.
Bak gaar in 50 minuten.
In deze koopgids
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil een pompoen en rasp 250 gram pompoenvlees tot smalle sliertjes.
Knijp het overtollige vocht uit de pompoen.
Klop de eieren met de suiker schuimig (tot het wit kleurt).
Voeg dan de overige ingrediënten toe en meng goed.
Giet het mengsel in een ingevet cakeblik en zet in de voorverwarmde oven.
Bak gaar in 50 minuten.
Ook lekker met pompoen:
Hoi!! Welkom op Kooktijdschrift!
Dé plek voor een dagelijkse dosis kook inspiratie. Je vindt hier de leukste recepten voor heerlijke gerechten. Variërend van snelle recepten tot meerdaagse gerechten en van de Italiaanse keuken tot aan de Aziatische keuken. Zoek eenvoudig naar categorieën via de Receptenindex of ga via de zoekfunctie meteen op zoek naar een gewenst gerecht. Staat jouw lievelingsrecept hier niet tussen, maar heb jij dit recept al wel liggen? Stuur jouw unieke recept in en maak iedere maand kans op een GRATIS KOOKBOEK t.w.v. 50 euro!