Stuur jouw unieke recept in en maak iedere maand kans op een GRATIS KOOKBOEK t.w.v. 50 euro

Pompoencake

Overal in de winkels zie je weer pompoenen liggen en de meeste mensen kennen pompoen van de pompoensoep, maar een cake maken van pompoen is ook erg lekker. Pompoenen bevatten veel vezels en weinig calorieën dus ze zijn ook nog eens heel gezond. Reden genoeg dus om deze regelmatig op het menu te zetten. In dit recept van pompoencake word geen boter gebruikt en de pompoencake is ook niet zo zoet. Je kunt de amandelen in de cake ook vervangen door walnoten of pecannoten. Ikzelf hou heel erg van de combinatie van pompoen met kaneel dus in deze pompoencake kun je ook heel goed 1 of 2 theelepeltjes kaneel toe voegen.

AuteurKooktijdschriftMoeilijkheidsgraadBeginner

Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd15 minutenKooktijd50 minutenTotale tijd1 uur 5 minuten

Ingrediënten
 250 g pompoen geraspt
 125 g gemalen amandelen
 150 g suiker
 4 eieren
 150 g bloem
 3 eetlepel honing
 1 theelepel bakpoeder
 1 zakje vanillesuiker
 2 theelepel kaneel of koekkruiden (optioneel)

Pompoencake maken
1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Schil een pompoen en rasp 250 gram pompoenvlees tot smalle sliertjes.

3

Knijp het overtollige vocht uit de pompoen.

4

Klop de eieren met de suiker schuimig (tot het wit kleurt).

5

Voeg dan de overige ingrediënten toe en meng goed.

6

Giet het mengsel in een ingevet cakeblik en zet in de voorverwarmde oven.

7

Bak gaar in 50 minuten.

Ingrediënten

Ingrediënten
 250 g pompoen geraspt
 125 g gemalen amandelen
 150 g suiker
 4 eieren
 150 g bloem
 3 eetlepel honing
 1 theelepel bakpoeder
 1 zakje vanillesuiker
 2 theelepel kaneel of koekkruiden (optioneel)

Aanwijzingen

Pompoencake maken
1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Schil een pompoen en rasp 250 gram pompoenvlees tot smalle sliertjes.

3

Knijp het overtollige vocht uit de pompoen.

4

Klop de eieren met de suiker schuimig (tot het wit kleurt).

5

Voeg dan de overige ingrediënten toe en meng goed.

6

Giet het mengsel in een ingevet cakeblik en zet in de voorverwarmde oven.

7

Bak gaar in 50 minuten.

Pompoencake

Ook lekker met pompoen:

Pompoen recepten

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!