Heerlijke pompoenmousse om met de herfst te maken als de pompoenen in overvloed aanwezig zijn. We hebben in onze moestuin ook een pompoenplant staan dus we hebben genoeg pompoenen om heerlijke recepten mee te maken, zo ook deze pompoenmousse.
Verwarm de oven voor tot 175 graden.
Doe de pecan noten in een keukenmachine en hak ze tot kleine stukjes (dit kan ook met een mes).
Meng vervolgens alle ingrediënten voor de crumble door elkaar en uiteindelijk hou je een los deeg over.
Leg een vel bakpapier op de bakplaat van de oven en strooi hier het crumble deeg op.
Bak in 12-15 mooi krokant.
Laat afkoelen.
Pompoen schillen en in kleine blokjes snijden.
In een pan doen, klein laagje water erop zodat de pompoen net onder staat.
2 eetlepels suiker erbij doen en het vanillestokje eerst halveren en het merg, de zaadjes die in de vanillepeul zitten eruit schrapen en samen met het stokje bij de pompoen doen.
Aan de kook brengen en zachtjes laten doorkoken tot de pompoen goed zacht is.
Ondertussen 1 gelatineblaadje laten weken in ruim koud water.
Als de pompoen zacht is het overtollige vocht afgieten en het vanille stokje verwijderen.
Dan de pompoen pureren met een staafmixer tot een glad mengsel.
Het gelatineblaadje goed uitknijpen en door de warme pompoenpuree roeren.
Voeg dan de ½ theelepel gemberpoeder toe en de kaneel.
Laat dit mengsel afkoelen in de koelkast.
Voeg de cream cheese nu toe aan het koude pompoen mengsel.
Klop ondertussen de slagroom stijf samen met 2 eetlepels suiker.
Spatel dit als laatste door het inmiddels koude pompoenmengsel.
Neem 4 glaasjes.
Doe in elk glas een laagje van de pecan crumble en schep daarop de pompoenmousse, dan weer een laagje pecancrumble en weer een laagje pompoenmousse. Strooi als laatste nog wat kruimels op de bovenste laag pompoenmousse ter decoratie.
Laat minimaal 6 uur opstijven in de koelkast voor gebruik. Eet smakelijk!
In deze koopgids
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven voor tot 175 graden.
Doe de pecan noten in een keukenmachine en hak ze tot kleine stukjes (dit kan ook met een mes).
Meng vervolgens alle ingrediënten voor de crumble door elkaar en uiteindelijk hou je een los deeg over.
Leg een vel bakpapier op de bakplaat van de oven en strooi hier het crumble deeg op.
Bak in 12-15 mooi krokant.
Laat afkoelen.
Pompoen schillen en in kleine blokjes snijden.
In een pan doen, klein laagje water erop zodat de pompoen net onder staat.
2 eetlepels suiker erbij doen en het vanillestokje eerst halveren en het merg, de zaadjes die in de vanillepeul zitten eruit schrapen en samen met het stokje bij de pompoen doen.
Aan de kook brengen en zachtjes laten doorkoken tot de pompoen goed zacht is.
Ondertussen 1 gelatineblaadje laten weken in ruim koud water.
Als de pompoen zacht is het overtollige vocht afgieten en het vanille stokje verwijderen.
Dan de pompoen pureren met een staafmixer tot een glad mengsel.
Het gelatineblaadje goed uitknijpen en door de warme pompoenpuree roeren.
Voeg dan de ½ theelepel gemberpoeder toe en de kaneel.
Laat dit mengsel afkoelen in de koelkast.
Voeg de cream cheese nu toe aan het koude pompoen mengsel.
Klop ondertussen de slagroom stijf samen met 2 eetlepels suiker.
Spatel dit als laatste door het inmiddels koude pompoenmengsel.
Neem 4 glaasjes.
Doe in elk glas een laagje van de pecan crumble en schep daarop de pompoenmousse, dan weer een laagje pecancrumble en weer een laagje pompoenmousse. Strooi als laatste nog wat kruimels op de bovenste laag pompoenmousse ter decoratie.
Laat minimaal 6 uur opstijven in de koelkast voor gebruik. Eet smakelijk!
Geef een reactie