Het kan nog even de pompoen is nog vol op in de winkels en op de markt te verkrijgen. Veel voorkomende pompoen soorten zijn toch wel de Hokkaido en de flespompoen. Voor deze pompoensalade heb ik de Hokkaido gebruikt om zijn mooie oranje kleur.
Doe alle ingrediënten voor de dressing bij elkaar op de olijfolie na. Roer goed door elkaar, hierdoor lost de suiker goed op in de azijn.
Voeg als laatste de olijfolie toe en proef na, eventueel nog wat zout en peper toevoegen.
Je kunt ook een klein jampotje nemen als je dressing maakt, hierdoor kun je alle ingrediënten makkelijk mengen door het jampotje te schudden.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil de pompoen (of laat de schil erom zitten net waar je voorkeur naar uitgaat) en snijd de pompoen in 8 tot 12 parten en haal de pitten en draden eruit. Snijd vervolgens de pompoen in gelijke stukjes van ongeveer 2 bij 2 cm.
Meng de stukjes pompoen met 3-4 eetlepels olijfolie en bestrooi daarna met takjes tijm, zout en peper.
Bak de pompoenstukjes voor 20-30 minuten in de oven en laat daarna afkoelen.
Meng in een kom een groet hand spinazie met 2 of 3 eetlepels van de balsamicodressing en leg op een bord (doe dit pas net voor het serveren anders word de spinazie zacht en slap.
Strooi de pompoen, geitenkaas en pompoenpitjes over de spinazie en sprenkel nog 1 of 2 eetlepels balsamico dressing over de salade.
In deze koopgids
Ingrediënten
Aanwijzingen
Doe alle ingrediënten voor de dressing bij elkaar op de olijfolie na. Roer goed door elkaar, hierdoor lost de suiker goed op in de azijn.
Voeg als laatste de olijfolie toe en proef na, eventueel nog wat zout en peper toevoegen.
Je kunt ook een klein jampotje nemen als je dressing maakt, hierdoor kun je alle ingrediënten makkelijk mengen door het jampotje te schudden.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil de pompoen (of laat de schil erom zitten net waar je voorkeur naar uitgaat) en snijd de pompoen in 8 tot 12 parten en haal de pitten en draden eruit. Snijd vervolgens de pompoen in gelijke stukjes van ongeveer 2 bij 2 cm.
Meng de stukjes pompoen met 3-4 eetlepels olijfolie en bestrooi daarna met takjes tijm, zout en peper.
Bak de pompoenstukjes voor 20-30 minuten in de oven en laat daarna afkoelen.
Meng in een kom een groet hand spinazie met 2 of 3 eetlepels van de balsamicodressing en leg op een bord (doe dit pas net voor het serveren anders word de spinazie zacht en slap.
Strooi de pompoen, geitenkaas en pompoenpitjes over de spinazie en sprenkel nog 1 of 2 eetlepels balsamico dressing over de salade.
Notes
Op deze pompoensalade kun je natuurlijk eindeloos variëren, enkele ingrediënten welke goed bij pompoen passen zijn:
Kaas / Kip / Kerrie / Walnoten / Honing / Rozijnen / Courgette / Appel / Gember / Pasta / Ui en Champignons.
Met deze ingrediënten kun je ook zelf een favoriete salade samenstellen en regelmatig de ingrediënten afwisselen.
Hoi!! Welkom op Kooktijdschrift!
Dé plek voor een dagelijkse dosis kook inspiratie. Je vindt hier de leukste recepten voor heerlijke gerechten. Variërend van snelle recepten tot meerdaagse gerechten en van de Italiaanse keuken tot aan de Aziatische keuken. Zoek eenvoudig naar categorieën via de Receptenindex of ga via de zoekfunctie meteen op zoek naar een gewenst gerecht. Staat jouw lievelingsrecept hier niet tussen, maar heb jij dit recept al wel liggen? Stuur jouw unieke recept in en maak iedere maand kans op een GRATIS KOOKBOEK t.w.v. 50 euro!