Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

Pruimen compote

pruimen compote

Pruimen zijn supergezond en bevatten heel veel antioxidanten zodat ze je kunnen beschermen tegen tal van ziekten. Doordat pruimen rijk aan vezels zijn is het ook een bekend middel tegen opstipatie. Buiten dat pruimen super gezond zijn, zijn ze ook nog eens gewoon heel erg lekker.

AuteurKooktijdschriftMoeilijkheidsgraadBeginner

Opbrengsten2 porties
Voorbereidingstijd10 minutenKooktijd20 minutenTotale tijd30 minuten

Ingrediënten
 12 pruimen
 150 g suiker
 2 theelepel kaneel
 rasp van 1 sinaasappel
 sap van 1 sinaasappel
 1 zakje vanillesuiker
 300 ml water

Pruimen compote maken
1

Doe de ontpitte en gehalveerde pruimen samen met de sinaasappelrasp, sap van de sinaasappel, de suiker, de kaneel en het water samen in een pan en breng aan de kook.

2

Laat zachtjes een minuut of 20 doorkoken tot er een dikke compote ontstaat.

3

Giet in uitgekookte jampotten en laat afkoelen.

Ingrediënten

Ingrediënten
 12 pruimen
 150 g suiker
 2 theelepel kaneel
 rasp van 1 sinaasappel
 sap van 1 sinaasappel
 1 zakje vanillesuiker
 300 ml water

Aanwijzingen

Pruimen compote maken
1

Doe de ontpitte en gehalveerde pruimen samen met de sinaasappelrasp, sap van de sinaasappel, de suiker, de kaneel en het water samen in een pan en breng aan de kook.

2

Laat zachtjes een minuut of 20 doorkoken tot er een dikke compote ontstaat.

3

Giet in uitgekookte jampotten en laat afkoelen.

Notes

Pruimen compote

Pruimencompote 1 Pruimencompote 2

Heerlijk in de yoghurt, op een beschuitje, bij de muesli of verwerk de pruimen compote in een taart. Of maak eens deze pruimen plaatkoek.

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!