Pruimen plaatkoek
Het seizoen van de pruimen is weer aangebroken dus het is tijd om iets lekkers met deze vruchten te maken. Een pruimenplaatkoek is het geworden. Pruimen van Nederlandse bodem zijn er ongeveer vanaf juli/augustus t/m september. Ook worden er pruimen geïmporteerd vanuit Spanje, Chili, Israël en Zuid-Afrika waardoor ze buiten deze periode ook gewoon te verkrijgen zijn. Gedroogde pruimen kun je natuurlijk altijd krijgen maar voor deze plaatkoek moet je wel lekkere verse pruimen gebruiken.
Pruimen zijn super gezond , ze zijn rijk aan antioxidanten en werken laxerend. Pruimen bevatten veel kalium wat effectief is tegen een hoge bloeddruk. Pruimen zijn ook bijzonder vezelrijk wat ook weer goed voor je darmen is en tevens zorgen ze dat je snel een vol gevoel hebt wat overeten tegen gaat.
Maar bovenal zijn pruimen ook gewoon lekker dus genoeg reden om deze pruimen plaatkoek eens te gaan maken.
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Doe de boter in de keukenmachine (of mengkom) en voeg de suiker toe. Klop met de mixer tot de boter romig is geworden en voeg dan 1 voor 1 de eieren toe en daarna de citroenrasp, vanille extract en het zout.
Voeg daarna de karnemelk toe en roer rustig de bloem en als laatste het bakpoeder erdoor.
Vet een bakblik in (ongeveer 20-25cm) en giet het beslag hierin.
Verdeel de kwarten pruimen door ze bovenop het beslag te leggen met de buitenkant naar boven.
Bak de taart in 50-60 minuten af. Controleer na 50 minuten of de taart al goed is laat anders nog 5-10 minuten in de oven staan.
Haal uit de oven en laat de cake daarna 10 minuten staan in de vorm. Haal daarna uit de vorm en laat volledig afkoelen op een taart rooster. Bestrooi voor het serveren met poedersuiker.
Eet smakelijk!
In deze koopgids
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Doe de boter in de keukenmachine (of mengkom) en voeg de suiker toe. Klop met de mixer tot de boter romig is geworden en voeg dan 1 voor 1 de eieren toe en daarna de citroenrasp, vanille extract en het zout.
Voeg daarna de karnemelk toe en roer rustig de bloem en als laatste het bakpoeder erdoor.
Vet een bakblik in (ongeveer 20-25cm) en giet het beslag hierin.
Verdeel de kwarten pruimen door ze bovenop het beslag te leggen met de buitenkant naar boven.
Bak de taart in 50-60 minuten af. Controleer na 50 minuten of de taart al goed is laat anders nog 5-10 minuten in de oven staan.
Haal uit de oven en laat de cake daarna 10 minuten staan in de vorm. Haal daarna uit de vorm en laat volledig afkoelen op een taart rooster. Bestrooi voor het serveren met poedersuiker.
Eet smakelijk!
Notes
Maak ook eens lekkere pruimen compote.
Super lekker recept!!