Recept om de beste quesadilla’s te maken!

Quesadilla’s: Heerlijke knapperige Mexicaanse tortilla’s gevuld met gehakt of kip, groente en gesmolten kaas. Super gezond en ook heel makkelijk om te maken. En bovendien echt overheerlijk qua smaak en texturen. Weer eens wat anders dan de gewone doordeweekse maaltijd. Ook kun je er heel makkelijk een vegan maaltijd van maken wanneer je de quesadilla vult met veel verse groente. Dit quesadilla recept is met gerookte kip, guacemole, jalapenos, paprika en gesmolten kaas. Mmm, echt genieten dus!

Goddelijke vullingen voor je quesedilla’s

Quesadilla’s maken is bijna net zo makkelijk als een boterham met pindakaas. Ook is het een gerecht waar je vrijwel elke vulling in kunt plaatsen die je maar kunt bedenken. We geven je nog even een paar andere goddelijke varianten voor de vulling van je quesadilla:

  • Met geroosterde kip, stukjes chorizo, peterselie, avocado, geraspte Cheddar kaas.
  • Met gebakken reepjes biefstuk of steak, tomaten in blokjes, zwarte bonen, mais, Cheddarkaas, rode ui, citroensap en koriander.
  • Met stukjes broccoli die je kort wokt, lente-ui ringetjes, gebakken courgette blokjes, fetakaas en avocado.
  • Met rode paprika, sambal, kip, koriander, lente-ui en een verse tomatensalsa van blokjes verse tomaat en gesnipperde ui die je kort even bakt in de koekenpan.

Tip: plaats de vulling op de helft van de tortilla, maar houd altijd een rand vrij zodat de quesedilla goed dicht plakt met de kaas.

Quesadilla’s recept

Voor dit quesadilla’s recept uit de oven heb je de volgende ingrediënten nodig (4-6 personen):

  • 4 tortilla wraps
  • 1 kipfilet gerookt
  • 2 tomaten
  • 1 paprika
  • Pot jalapeno peppers
  • 1 ui
  • 1 avocado
  • Guacemole mix zakje
  • 3 el mayonaise
  • 2 el ketchup
  • Yoghurt
  • Peper, zout
  • Geraspte Cheddarkaas

Quesadilla’s maken:

Deze quesadilla’s zelf maken, gaat als volgt:

  • Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
  • Was de tomaten en paprika. Snijd de tomaat, ui, paprika en jalapeno zo klein mogelijk.
  • Plaats de paprika, tomaat, ui en jalapeno snippers in een schaal en voeg de ketchup hieraan toe. Roer alles goed door elkaar.
  • Leg de tortilla’s neer en plaats de salsa op de helft van de tortilla
  • Snijd de kipfilet in reepjes en verdeel deze over de 4 tortilla’s op de salsa.
  • Plaats de plakjes cheddarkaas over de salsa en de kip over de helft van de vier tortilla’s.
  • Klap de helft van de tortilla daarna dicht en pak de tortilla in in aluminium folie. Plaats de matte kant van de aluminium folie aan de buitenzijde.
  • Maak de avocado fijn met een vork of in de blender en meng de guacemole kruiden, mayonaise en yoghurt erdoorheen.
  • Serveer de guacemole bij de quesadilla’s samen met een lekkere gevulde salade en wat geroosterde paprika.
  • Plaats de quesadilla’s rond de 8-10 minuten in de oven. En smullen maar!
Recept om de beste quesadilla’s te maken!
 
Vooraf
Kooktijd
Totaal
 
Quesadilla’s: Heerlijke knapperige Mexicaanse tortilla’s gevuld met gehakt of kip, groente en gesmolten kaas. Super gezond en ook heel makkelijk om te maken. En bovendien echt overheerlijk qua smaak en texturen. Weer eens wat anders dan de gewone doordeweekse maaltijd. Ook kun je er heel makkelijk een vegan maaltijd van maken wanneer je de quesadilla vult met veel verse groente. Dit quesadilla recept is met gerookte kip, guacemole, jalapenos, paprika en gesmolten kaas. Mmm, echt genieten dus!
Schrijver:
Recept:: Hoofdgerechten
: Mexicaanse keuken
Hoeveelheid: 4-6 personen
Ingrediënten
  • 4 tortilla wraps
  • 1 kipfilet gerookt
  • 2 tomaten
  • 1 paprika
  • Pot jalapeno peppers
  • 1 ui
  • 1 avocado
  • Guacemole mix zakje
  • 3 el mayonaise
  • 2 el ketchup
  • Yoghurt
  • Peper, zout
  • Geraspte Cheddarkaas
Bereiding
  1. Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
  2. Was de tomaten en paprika. Snijd de tomaat, ui, paprika en jalapeno zo klein mogelijk.
  3. Plaats de paprika, tomaat, ui en jalapeno snippers in een schaal en voeg de ketchup hieraan toe. Roer alles goed door elkaar.
  4. Leg de tortilla’s neer en plaats de salsa op de helft van de tortilla
  5. Snijd de kipfilet in reepjes en verdeel deze over de 4 tortilla’s op de salsa.
  6. Plaats de plakjes cheddarkaas over de salsa en de kip over de helft van de vier tortilla’s.
  7. Klap de helft van de tortilla daarna dicht en pak de tortilla in in aluminium folie. Plaats de matte kant van de aluminium folie aan de buitenzijde.
  8. Maak de avocado fijn met een vork of in de blender en meng de guacemole kruiden, mayonaise en yoghurt erdoorheen.
  9. Serveer de guacemole bij de quesedilla’s samen met een lekkere gevulde salade en wat geroosterde paprika.
  10. Plaats de quesedilla’s rond de 8-10 minuten in de oven. En smullen maar!

 

Dit vind je vast ook leuk

Laat een antwoord achter

Je e-mail word niet getoond op de website

Waardeer dit recept: