Lang niet iedereen is fan van gezonde maaltijdsalades. Maar met deze variant maakte ik zelfs de ‘ik-eet-geen-salade’ personen in mijn gezin enthousiast. Ben je wel fan van gezond, vegan en raw? Dan zal dit zeker één van je lievelingssalades worden. Altijd een succes recepten met quinoa. En wanneer je een extra grote hoeveelheid maakt, dan kun je er een paar dagen van eten. Deze salade wordt namelijk alleen maar lekkerder in de koelkast. Het succes zit hem vooral in de goede combinatie van smaken. Verrassend en superlekker dit vegetarische en vegan recept.
Andere lekkere recepten met quinoa
We geven je nog even twee andere lekkere varianten van recepten met quinoa:
- Met gebakken kipfilet, quinoa, spinazie, doperwten, feta en dezelfde dressing.
- Of maak een detox salade. Deze maak je met twee tomaten, een rode ui, een komkommer, een avocado, quinoa, krulsalade. Combineer deze salade met een knoflook Griekse yoghurtdressing.
Kook de quinoa in een pan met ruim water volgens de aanwijzingen op de verpakking. (Koop bij voorkeur builtjes quinoa. Dat is veel makkelijker met afgieten en afkoelen. De quinoa verdwijnt namelijk door vrijwel elke zeef en vergiet).
Haal de schil van de mango en verwijder de pit. Snijd de mango in blokjes van een halve centimeter.
Schil de komkommer en eventueel de zaadlijsten. Snijd ook de komkommer in blokjes van een halve centimeter.
Was de paprika en snijd de zaadlijsten eruit. Snijd de paprika in blokjes van een halve centimeter.
Snijd de zongedroogde tomaat en feta in kleine stukjes
Laat de quinoa even afkoelen in de pan wanneer deze gaar is. Giet hem daarna af en spoel de builtjes even onder koud water. Zo zijn ze niet meer loeiheet.
Bak de pijnboompitten even mooi goudbruin in een droge koekenpan op laag vuur.
Meng alles door elkaar samen met de rucola en peterselie.
Maak een dressing van de olijfolie, balsamico, wat gembersap, zout, peper en kruiden naar keuze.
Je kunt deze quinoa salade als hoofdgerecht eten, maar ook als lunch of bijgerecht.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Kook de quinoa in een pan met ruim water volgens de aanwijzingen op de verpakking. (Koop bij voorkeur builtjes quinoa. Dat is veel makkelijker met afgieten en afkoelen. De quinoa verdwijnt namelijk door vrijwel elke zeef en vergiet).
Haal de schil van de mango en verwijder de pit. Snijd de mango in blokjes van een halve centimeter.
Schil de komkommer en eventueel de zaadlijsten. Snijd ook de komkommer in blokjes van een halve centimeter.
Was de paprika en snijd de zaadlijsten eruit. Snijd de paprika in blokjes van een halve centimeter.
Snijd de zongedroogde tomaat en feta in kleine stukjes
Laat de quinoa even afkoelen in de pan wanneer deze gaar is. Giet hem daarna af en spoel de builtjes even onder koud water. Zo zijn ze niet meer loeiheet.
Bak de pijnboompitten even mooi goudbruin in een droge koekenpan op laag vuur.
Meng alles door elkaar samen met de rucola en peterselie.
Maak een dressing van de olijfolie, balsamico, wat gembersap, zout, peper en kruiden naar keuze.
Je kunt deze quinoa salade als hoofdgerecht eten, maar ook als lunch of bijgerecht.
Geef een reactie