De rabarber schiet weer uit de grond in onze moestuin dus het is weer tijd voor wat lekkere recepten met rabarber de aankomende weken. Te beginnen met deze rabarber plaatkoek met frangipane. Frangipane is een beslag op basis van amandelspijs, boter en ei. Dit beslag kun je meebakken in taarten en gebak en geeft een heerlijke rijke amandelsmaak. Zo samen met het zuurtje van de rabarber en het zoete van de amandelspijs een heerlijke combinatie.
Verwarm de oven voor op 175 graden (hete lucht oven op 160 graden).
Meng voor de bodem alle ingrediënten en kneed tot alles goed gemengd is.
Verdeel vervolgens het deeg in de vorm en druk goed aan.
Zet de bodem in de oven en bak voor 25 minuten, laat daarna de bodem afkoelen.
Was in de tussentijd de rabarber stengels goed en snijd in stukjes van 1 tot 2 cm.
Doe de rabarber in een pan, giet het sap van 1 sinaasappel erbij en zet op het vuur.
Voeg nu de rietsuiker en de vanillesuiker toe en breng aan de kook.
Doe als laatste de aardbeien in stukjes erbij en laat zachtjes pruttelen tot de rabarber moes is geworden.
Voeg als laatste 2 eetlepels custardpoeder toe en meng goed door.
Maak nu de frangipane door in een keukenmachine het amandelspijs, het ei, de boter en het citroenrasp goed te mengen tot er een beslag ontstaat.
Verdeel de rabarber compote over de bodem en verdeel daar bovenop de frangipane.
Zet het bakblik nu in de oven en bak in 25-30 minuten goudbruin
Laat de rabarber plaatkoek afkoelen voor je de koek in stukjes snijd.
Bakblik voor brownies (rechthoekig) 20 bij 25cm maar een rond bakblik van 24-26 cm doorsnede kan natuurlijk ook.
In deze koopgids
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven voor op 175 graden (hete lucht oven op 160 graden).
Meng voor de bodem alle ingrediënten en kneed tot alles goed gemengd is.
Verdeel vervolgens het deeg in de vorm en druk goed aan.
Zet de bodem in de oven en bak voor 25 minuten, laat daarna de bodem afkoelen.
Was in de tussentijd de rabarber stengels goed en snijd in stukjes van 1 tot 2 cm.
Doe de rabarber in een pan, giet het sap van 1 sinaasappel erbij en zet op het vuur.
Voeg nu de rietsuiker en de vanillesuiker toe en breng aan de kook.
Doe als laatste de aardbeien in stukjes erbij en laat zachtjes pruttelen tot de rabarber moes is geworden.
Voeg als laatste 2 eetlepels custardpoeder toe en meng goed door.
Maak nu de frangipane door in een keukenmachine het amandelspijs, het ei, de boter en het citroenrasp goed te mengen tot er een beslag ontstaat.
Verdeel de rabarber compote over de bodem en verdeel daar bovenop de frangipane.
Zet het bakblik nu in de oven en bak in 25-30 minuten goudbruin
Laat de rabarber plaatkoek afkoelen voor je de koek in stukjes snijd.
Bakblik voor brownies (rechthoekig) 20 bij 25cm maar een rond bakblik van 24-26 cm doorsnede kan natuurlijk ook.
Op zoek naar een ander lekker rabarber recept? Wat dacht je van:
Of ga naar alle rabarber recepten
Heerlijk!!