Heerlijke rabarber taartjes met kaneelmeringue. Zalige combinatie van kaneel met rabarber en het korstdeeg met de zachte meringue, om je vingers bij af te likken….
In deze koopgids
Wat heb je nodig voor deze rabarber taartjes met meringue
Rabarber taartjes maken
Meng alle ingrediënten voor het korstdeeg en kneed kort tot een deegbal en laat 2 uur rusten in de koelkast, verpakt in plasticfolie
Kook in de tussentijd de rabarber. Doe de rabarberstukjes samen met het sap van 1 sinaasappel in een pan en breng aan de kook. Laat ongeveer 15 minuten koken totdat de rabarberstukjes uit elkaar vallen. Roer de suiker erdoor
Laat afkoelen
Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit en steek er rondjes uit die iets groter zijn dan de vormpjes welke je gebruikt. Gebruik je 1 grote rol dan het deeg uit zodat deze de grote vorm compleet kan bedekken
Vet de vorm (pjes) in en bestrooi met wat bloem
Bedek de vorm(pjes) met het deeg en prik de onderkant meermalen in met een vork
Zet de vorm(pjes) een uur in de koelkast
Verwarm de oven voor op 180 graden
Leg in de vorm(pjes) een stuk bakpapier en vul met blindbakbonen (of spliterwten) en bak de vorm(pjes) 15 minuten af
Verwijder het bakpapier en de blindbakbonen en verdeel de rabarber over de vorm(pjes)
Doe de 2 eiwitten in een kom of maatbeker (vetvrij) en klop ze op hoge snelheid, voeg in 3x de suiker toe en blijf kloppen tot je mooie stijve pieken eiwit krijgt
Voeg op het laatst de kaneel toe en spuit het eiwit op de rabarber
Bak de taartjes nogmaals 15 minuten in de oven
Ingrediënten
Aanwijzingen
Meng alle ingrediënten voor het korstdeeg en kneed kort tot een deegbal en laat 2 uur rusten in de koelkast, verpakt in plasticfolie
Kook in de tussentijd de rabarber. Doe de rabarberstukjes samen met het sap van 1 sinaasappel in een pan en breng aan de kook. Laat ongeveer 15 minuten koken totdat de rabarberstukjes uit elkaar vallen. Roer de suiker erdoor
Laat afkoelen
Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit en steek er rondjes uit die iets groter zijn dan de vormpjes welke je gebruikt. Gebruik je 1 grote rol dan het deeg uit zodat deze de grote vorm compleet kan bedekken
Vet de vorm (pjes) in en bestrooi met wat bloem
Bedek de vorm(pjes) met het deeg en prik de onderkant meermalen in met een vork
Zet de vorm(pjes) een uur in de koelkast
Verwarm de oven voor op 180 graden
Leg in de vorm(pjes) een stuk bakpapier en vul met blindbakbonen (of spliterwten) en bak de vorm(pjes) 15 minuten af
Verwijder het bakpapier en de blindbakbonen en verdeel de rabarber over de vorm(pjes)
Doe de 2 eiwitten in een kom of maatbeker (vetvrij) en klop ze op hoge snelheid, voeg in 3x de suiker toe en blijf kloppen tot je mooie stijve pieken eiwit krijgt
Voeg op het laatst de kaneel toe en spuit het eiwit op de rabarber
Bak de taartjes nogmaals 15 minuten in de oven
Notes
Eet smakelijk
Meer lekkere recepten met rabarber?
Geef een reactie