Stuur jouw unieke recept in en maak iedere maand kans op een GRATIS KOOKBOEK t.w.v. 50 euro

Rabarber taart met kaneelmeringue, om je vingers bij af te likken…

Heerlijke rabarber taartjes met kaneelmeringue. Zalige combinatie van kaneel met rabarber en het korstdeeg met de zachte meringue, om je vingers bij af te likken....

SchrijverKooktijdschriftMoeilijkheidGemiddeld

Heerlijke rabarber taartjes met kaneelmeringue. Zalige combinatie van kaneel met rabarber en het korstdeeg met de zachte meringue, om je vingers bij af te likken….

Hoeveelheid1 Portie
Voorbereidingstijd4 uurKooktijd30 minTotale tijd4 uur 30 min

Wat heb je nodig voor deze rabarber taartjes met meringue

Voor het korstdeeg:
 200 g bloem
 100 g zachte boter
 1 ei (klein)
 65 g witte basterdsuiker
Voor de vulling:
 250 g rabarber in stukjes gesneden
 50 g suiker
 1 Sap van sinaasappel
Voor de meringue:
 2 eiwitten
 100 g suiker
 1 tl kaneel

Rabarber taartjes maken

1

Meng alle ingrediënten voor het korstdeeg en kneed kort tot een deegbal en laat 2 uur rusten in de koelkast, verpakt in plasticfolie

2

Kook in de tussentijd de rabarber. Doe de rabarberstukjes samen met het sap van 1 sinaasappel in een pan en breng aan de kook. Laat ongeveer 15 minuten koken totdat de rabarberstukjes uit elkaar vallen. Roer de suiker erdoor

3

Laat afkoelen

4

Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit en steek er rondjes uit die iets groter zijn dan de vormpjes welke je gebruikt. Gebruik je 1 grote rol dan het deeg uit zodat deze de grote vorm compleet kan bedekken

5

Vet de vorm (pjes) in en bestrooi met wat bloem

6

Bedek de vorm(pjes) met het deeg en prik de onderkant meermalen in met een vork

7

Zet de vorm(pjes) een uur in de koelkast

8

Verwarm de oven voor op 180 graden

9

Leg in de vorm(pjes) een stuk bakpapier en vul met blindbakbonen (of spliterwten) en bak de vorm(pjes) 15 minuten af

10

Verwijder het bakpapier en de blindbakbonen en verdeel de rabarber over de vorm(pjes)

11

Doe de 2 eiwitten in een kom of maatbeker (vetvrij) en klop ze op hoge snelheid, voeg in 3x de suiker toe en blijf kloppen tot je mooie stijve pieken eiwit krijgt

12

Voeg op het laatst de kaneel toe en spuit het eiwit op de rabarber

13

Bak de taartjes nogmaals 15 minuten in de oven

Ingrediënten

Voor het korstdeeg:
 200 g bloem
 100 g zachte boter
 1 ei (klein)
 65 g witte basterdsuiker
Voor de vulling:
 250 g rabarber in stukjes gesneden
 50 g suiker
 1 Sap van sinaasappel
Voor de meringue:
 2 eiwitten
 100 g suiker
 1 tl kaneel

Instructies

1

Meng alle ingrediënten voor het korstdeeg en kneed kort tot een deegbal en laat 2 uur rusten in de koelkast, verpakt in plasticfolie

2

Kook in de tussentijd de rabarber. Doe de rabarberstukjes samen met het sap van 1 sinaasappel in een pan en breng aan de kook. Laat ongeveer 15 minuten koken totdat de rabarberstukjes uit elkaar vallen. Roer de suiker erdoor

3

Laat afkoelen

4

Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit en steek er rondjes uit die iets groter zijn dan de vormpjes welke je gebruikt. Gebruik je 1 grote rol dan het deeg uit zodat deze de grote vorm compleet kan bedekken

5

Vet de vorm (pjes) in en bestrooi met wat bloem

6

Bedek de vorm(pjes) met het deeg en prik de onderkant meermalen in met een vork

7

Zet de vorm(pjes) een uur in de koelkast

8

Verwarm de oven voor op 180 graden

9

Leg in de vorm(pjes) een stuk bakpapier en vul met blindbakbonen (of spliterwten) en bak de vorm(pjes) 15 minuten af

10

Verwijder het bakpapier en de blindbakbonen en verdeel de rabarber over de vorm(pjes)

11

Doe de 2 eiwitten in een kom of maatbeker (vetvrij) en klop ze op hoge snelheid, voeg in 3x de suiker toe en blijf kloppen tot je mooie stijve pieken eiwit krijgt

12

Voeg op het laatst de kaneel toe en spuit het eiwit op de rabarber

13

Bak de taartjes nogmaals 15 minuten in de oven

Rabarber taart met kaneelmeringue

Eet smakelijk

Meer lekkere recepten met rabarber?