Stuur jouw unieke recept in en maak iedere maand kans op een GRATIS KOOKBOEK t.w.v. 50 euro

Ratatouille, een heerlijk ratatouille recept, makkelijk en vers

ratatouille

AuteurKooktijdschriftMoeilijkheidsgraadGemiddeld

Ratatouille is een Frans groenten gerecht welke je als voorgerecht kan eten met wat brood of als bijgerecht op tafel kunt zetten. Ratatouille is niet moeilijk om te maken en je kunt er eventueel best wat andere groenten aan toevoegen als je zelf wil. Hieronder een lekker en makkelijk recept voor ratatouille. Lekker bij rijst of op een makkelijke dag met een vers gebakken ciabatta. Maar ook heerlijk om gewoon als groenten bij een stukje kip en aardappelen te eten:)

Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd20 minutenKooktijd20 minutenTotale tijd40 minuten

Ratatouille recept
 1 rode paprika
 1 gele paprika
 ½ aubergine
 ½ courgette
 1 grote ui
 8 champignons
 2 teentjes knoflook
 4 verse tomaten
 1 Klein blikje tomatenpuree of een blik tomatenstukjes/gepelde tomaten
 1 Takje tijm
 1 Takje rozemarijn
 Basilicum

Ratatouille zelf maken
1

Hak de knoflook fijn en snijd de groenten in grove stukken

2

Doe in een pan een beetje olie en bak de uien samen met de knoflook een beetje aan

3

Voeg dan de champignons toe en bak deze ook even mee

4

Vervolgens de overige groenten (zonder de tomaat en tomatenpuree)

5

Bak dit 5 minuten maar pas op dat het niet te hard gaat

6

Zet het vuur vervolgens laag en voeg het blikje tomatenpuree toe

7

Bak de tomatenpuree ook even mee om deze te ontzuren

8

Voeg een scheutje water/bouillon toe en de tijm en rozemarijn

9

Laat dit alles zonder deksel op de pan 15-20 pruttelen

10

Voeg bij de laatste 5 minuten de in parten gesneden tomaten toe

11

Haal de takjes tijm en rozemarijn eruit en breng eventueel op smaak met peper en zout en voeg op het laatst de fijngehakte basilicum toe

12

Ps gebruik je tomatenstukjes/gepelde tomaten uit blik ipv tomatenpuree dan hoef je verder geen vocht toe te voegen

Ingrediënten

Ratatouille recept
 1 rode paprika
 1 gele paprika
 ½ aubergine
 ½ courgette
 1 grote ui
 8 champignons
 2 teentjes knoflook
 4 verse tomaten
 1 Klein blikje tomatenpuree of een blik tomatenstukjes/gepelde tomaten
 1 Takje tijm
 1 Takje rozemarijn
 Basilicum

Aanwijzingen

Ratatouille zelf maken
1

Hak de knoflook fijn en snijd de groenten in grove stukken

2

Doe in een pan een beetje olie en bak de uien samen met de knoflook een beetje aan

3

Voeg dan de champignons toe en bak deze ook even mee

4

Vervolgens de overige groenten (zonder de tomaat en tomatenpuree)

5

Bak dit 5 minuten maar pas op dat het niet te hard gaat

6

Zet het vuur vervolgens laag en voeg het blikje tomatenpuree toe

7

Bak de tomatenpuree ook even mee om deze te ontzuren

8

Voeg een scheutje water/bouillon toe en de tijm en rozemarijn

9

Laat dit alles zonder deksel op de pan 15-20 pruttelen

10

Voeg bij de laatste 5 minuten de in parten gesneden tomaten toe

11

Haal de takjes tijm en rozemarijn eruit en breng eventueel op smaak met peper en zout en voeg op het laatst de fijngehakte basilicum toe

12

Ps gebruik je tomatenstukjes/gepelde tomaten uit blik ipv tomatenpuree dan hoef je verder geen vocht toe te voegen

Ratatouille

Eet smakelijk

Tip: Heerlijk als bijgerecht, gewoon als groenten, met rijst of lekker met ciabatta brood

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!