Ratatouille is een Frans groenten gerecht welke je als voorgerecht kan eten met wat brood of als bijgerecht op tafel kunt zetten. Ratatouille is niet moeilijk om te maken en je kunt er eventueel best wat andere groenten aan toevoegen als je zelf wil. Hieronder een lekker en makkelijk recept voor ratatouille. Lekker bij rijst of op een makkelijke dag met een vers gebakken ciabatta. Maar ook heerlijk om gewoon als groenten bij een stukje kip en aardappelen te eten:)
Hak de knoflook fijn en snijd de groenten in grove stukken
Doe in een pan een beetje olie en bak de uien samen met de knoflook een beetje aan
Voeg dan de champignons toe en bak deze ook even mee
Vervolgens de overige groenten (zonder de tomaat en tomatenpuree)
Bak dit 5 minuten maar pas op dat het niet te hard gaat
Zet het vuur vervolgens laag en voeg het blikje tomatenpuree toe
Bak de tomatenpuree ook even mee om deze te ontzuren
Voeg een scheutje water/bouillon toe en de tijm en rozemarijn
Laat dit alles zonder deksel op de pan 15-20 pruttelen
Voeg bij de laatste 5 minuten de in parten gesneden tomaten toe
Haal de takjes tijm en rozemarijn eruit en breng eventueel op smaak met peper en zout en voeg op het laatst de fijngehakte basilicum toe
Ps gebruik je tomatenstukjes/gepelde tomaten uit blik ipv tomatenpuree dan hoef je verder geen vocht toe te voegen
In deze koopgids
Ingrediënten
Aanwijzingen
Hak de knoflook fijn en snijd de groenten in grove stukken
Doe in een pan een beetje olie en bak de uien samen met de knoflook een beetje aan
Voeg dan de champignons toe en bak deze ook even mee
Vervolgens de overige groenten (zonder de tomaat en tomatenpuree)
Bak dit 5 minuten maar pas op dat het niet te hard gaat
Zet het vuur vervolgens laag en voeg het blikje tomatenpuree toe
Bak de tomatenpuree ook even mee om deze te ontzuren
Voeg een scheutje water/bouillon toe en de tijm en rozemarijn
Laat dit alles zonder deksel op de pan 15-20 pruttelen
Voeg bij de laatste 5 minuten de in parten gesneden tomaten toe
Haal de takjes tijm en rozemarijn eruit en breng eventueel op smaak met peper en zout en voeg op het laatst de fijngehakte basilicum toe
Ps gebruik je tomatenstukjes/gepelde tomaten uit blik ipv tomatenpuree dan hoef je verder geen vocht toe te voegen
Eet smakelijk
Tip: Heerlijk als bijgerecht, gewoon als groenten, met rijst of lekker met ciabatta brood
Dit is en blijft een uitermate heerlijk gerecht. Ik varieer vaak hiermee, zo laat ik de champignons weg maar bak wel een pepertje mee met de uien.