Een blondie is een variant op de brownie. Wel is het maken van een blondie een stuk makkelijker dan een brownie. Dit komt door het hogere vetgehalte van de witte chocolade. Hierdoor is de blondie minder snel droog. Het blondie recept is in een handomdraai gemaakt en je kunt er allerlei toevoegingen aan doen zoals bruine basterdsuiker, waardoor die een meer bruinige uitstraling heeft. Maar je kunt ook pecannoten, macademianoten, walnoten of zelfs cranberries door het beslag verwerken. Dit blondie recept maakt gebruik van witte chocolade. Het beste kun je witte chocolade callets gebruiken. Deze callets smelten eenvoudiger en bevatten vaak een betere vetverhouding, waardoor de chocolade smeuïger is en eenvoudiger smelt. Het grote voordeel van blondies is daarnaast dat je ze lang kunt bewaren. Zodra je de blondies goed verpakt in plasticfolie of een tupperwarebakje, dan kun je ze maanden bewaren mits de temperatuur van je vriezer minimaal -18 graden Celsius is. Bij dit blondie recept kun je verschillende soorten ijs bij eten en ook verschillende typen vers fruit. Kies daarom altijd voor fruit dat in het seizoen is. Dit is niet alleen lekkerder, maar ook nog eens goedkoper en beter voor het milieu. Voor het ijs kun je verschillende typen ijs kiezen zoals vanille-, praliné-, of chocolade ijs. Door de veelzijdigheid van de blondie kun je het gehele jaar door genieten van een overheerlijke blondie die elk seizoen toch een beetje anders is!
Tips voor het blondie recept
Het recept is bedoeld voor een voor een fikse vierkante bakvorm van 22,5x 22,5. Dit is een zeer geschikte hoeveelheid voor verjaardagen of andere grotere gelegenheden, doordat je ongeveer 13 mensen/ gasten kunt voorzien van een heerlijke blondie. Daarnaast is de blondie minimaal een week goed houdbaar door het hoge suikergehalte van de blondie. Hierdoor kun je dagenlang met het hele gezin genieten van een heerlijke snack in de middag of als dessert in de avond!
Een blondie is een variant op de brownie. Wel is het maken van een blondie een stuk makkelijker dan een brownie.
Klop de boter samen met de suiker luchtig wit in een keukenmachine.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Zet een pan met een laagje water op het vuur. Smelt in een RVS bekken de chocolade bovenop het kokende water. Deze techniek het au bain-marie smelten.
Zodra de boter wit is, kun je de eieren 1 voor 1 toevoegen aan het beslag.
Spatel vervolgens de gesmolten witte chocolade door het botermengsel.
Spatel ten slotte de bloem door het beslag heen en spatel door totdat het beslag klontervrij is.
Bekleed de bakvorm met bakpapier en spuit deze in met pancoating of beboter het papier licht indien nodig.
Bak de blondie af in 25 minuten.
Snijd ondertussen het fruit in stukjes.
Portioneer de blondie, zodra deze iets is afgekoeld.
Serveer het fruit samen met de blondie en ijs naar wens.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Klop de boter samen met de suiker luchtig wit in een keukenmachine.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Zet een pan met een laagje water op het vuur. Smelt in een RVS bekken de chocolade bovenop het kokende water. Deze techniek het au bain-marie smelten.
Zodra de boter wit is, kun je de eieren 1 voor 1 toevoegen aan het beslag.
Spatel vervolgens de gesmolten witte chocolade door het botermengsel.
Spatel ten slotte de bloem door het beslag heen en spatel door totdat het beslag klontervrij is.
Bekleed de bakvorm met bakpapier en spuit deze in met pancoating of beboter het papier licht indien nodig.
Bak de blondie af in 25 minuten.
Snijd ondertussen het fruit in stukjes.
Portioneer de blondie, zodra deze iets is afgekoeld.
Serveer het fruit samen met de blondie en ijs naar wens.
Geef een reactie