Stuur jouw unieke recept in en maak iedere maand kans op een GRATIS KOOKBOEK t.w.v. 50 euro

De lekkerste blondie met ijs en vers fruit

Een blondie is een variant op de brownie. Wel is het maken van een blondie een stuk makkelijker dan een brownie.
het lekkerste recept voor blondie

Een blondie is een variant op de brownie. Wel is het maken van een blondie een stuk makkelijker dan een brownie. Dit komt door het hogere vetgehalte van de witte chocolade. Hierdoor is de blondie minder snel droog. Het blondie recept is in een handomdraai gemaakt en je kunt er allerlei toevoegingen aan doen zoals bruine basterdsuiker, waardoor die een meer bruinige uitstraling heeft. Maar je kunt ook pecannoten, macademianoten, walnoten of zelfs cranberries door het beslag verwerken. Dit blondie recept maakt gebruik van witte chocolade. Het beste kun je witte chocolade callets gebruiken. Deze callets smelten eenvoudiger en bevatten vaak een betere vetverhouding, waardoor de chocolade smeuïger is en eenvoudiger smelt. Het grote voordeel van blondies is daarnaast dat je ze lang kunt bewaren. Zodra je de blondies goed verpakt in plasticfolie of een tupperwarebakje, dan kun je ze maanden bewaren mits de temperatuur van je vriezer minimaal -18 graden Celsius is. Bij dit blondie recept kun je verschillende soorten ijs bij eten en ook verschillende typen vers fruit. Kies daarom altijd voor fruit dat in het seizoen is. Dit is niet alleen lekkerder, maar ook nog eens goedkoper en beter voor het milieu. Voor het ijs kun je verschillende typen ijs kiezen zoals vanille-, praliné-, of chocolade ijs. Door de veelzijdigheid van de blondie kun je het gehele jaar door genieten van een overheerlijke blondie die elk seizoen toch een beetje anders is!

Tips voor het blondie recept

Het recept is bedoeld voor een voor een fikse vierkante bakvorm van 22,5x 22,5. Dit is een zeer geschikte hoeveelheid voor verjaardagen of andere grotere gelegenheden, doordat je ongeveer 13 mensen/ gasten kunt voorzien van een heerlijke blondie. Daarnaast is de blondie minimaal een week goed houdbaar door het hoge suikergehalte van de blondie. Hierdoor kun je dagenlang met het hele gezin genieten van een heerlijke snack in de middag of als dessert in de avond!

SchrijverDaniël VergouwenMoeilijkheidGemiddeld

Een blondie is een variant op de brownie. Wel is het maken van een blondie een stuk makkelijker dan een brownie.

Hoeveelheid13 Porties
Voorbereidingstijd20 minKooktijd25 minTotale tijd45 min

 225 g roomboter
 225 g witte basterdsuiker
 4 eieren
 150 g bloem
 225 g witte chocolade
 Ijs naar keuze
 seizoensfruit naar keuze

1

Klop de boter samen met de suiker luchtig wit in een keukenmachine.

2

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

3

Zet een pan met een laagje water op het vuur. Smelt in een RVS bekken de chocolade bovenop het kokende water. Deze techniek het au bain-marie smelten.

4

Zodra de boter wit is, kun je de eieren 1 voor 1 toevoegen aan het beslag.

5

Spatel vervolgens de gesmolten witte chocolade door het botermengsel.

6

Spatel ten slotte de bloem door het beslag heen en spatel door totdat het beslag klontervrij is.

7

Bekleed de bakvorm met bakpapier en spuit deze in met pancoating of beboter het papier licht indien nodig.

8

Bak de blondie af in 25 minuten.
Snijd ondertussen het fruit in stukjes.

9

Portioneer de blondie, zodra deze iets is afgekoeld.

10

Serveer het fruit samen met de blondie en ijs naar wens.

Ingrediënten

 225 g roomboter
 225 g witte basterdsuiker
 4 eieren
 150 g bloem
 225 g witte chocolade
 Ijs naar keuze
 seizoensfruit naar keuze

Instructies

1

Klop de boter samen met de suiker luchtig wit in een keukenmachine.

2

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

3

Zet een pan met een laagje water op het vuur. Smelt in een RVS bekken de chocolade bovenop het kokende water. Deze techniek het au bain-marie smelten.

4

Zodra de boter wit is, kun je de eieren 1 voor 1 toevoegen aan het beslag.

5

Spatel vervolgens de gesmolten witte chocolade door het botermengsel.

6

Spatel ten slotte de bloem door het beslag heen en spatel door totdat het beslag klontervrij is.

7

Bekleed de bakvorm met bakpapier en spuit deze in met pancoating of beboter het papier licht indien nodig.

8

Bak de blondie af in 25 minuten.
Snijd ondertussen het fruit in stukjes.

9

Portioneer de blondie, zodra deze iets is afgekoeld.

10

Serveer het fruit samen met de blondie en ijs naar wens.

De Lekkerste Blondie Met Ijs En Vers Fruit

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!

Daniël Vergouwen
koken en schrijven, dat vind ik leuk om te doen. Al sinds mijn 14e ben ik werkzaam in de horeca en heb mijzelf opgewerkt tot sous-chef. Ook kook ik mee op niveau bij restaurant Het Havenhuis in Etten-Leur, heb ik een eigen bonbonlijn opgezet en doorgeleerd voor sommelier, omdat ik erg hou van chocola en wijn. Ten slotte kom ik graag bij mensen thuis koken als de Huissommelier en bereid ik de lekkerste gerechten die je eigenlijk zou verwachten in een restaurant uit het hogere segment. Ik wil graag mijn kennis delen, zodat iedereen thuis kan genieten van een heerlijk zelfgemaakt gerecht, want daar draait het uiteindelijk om. Samen gezellig eten en koken. Voor extra inspiratie kun je kijken op mijn Instagrampagina: @danielvergouwen of @dehuissommelier