Bokkenpootjestaart: een taart om van te dromen!

Jaaa, deze taart is echt de droom van elke taartliefhebber. Luchtig, knapperig, romig en met chocola. Al deze ingrediënten samen zorgen voor een hemelse ervaring. En het goede nieuws is: het is echt super simpel, dus iedereen kan het! Bovendien ziet de taart er uit als een plaatje. Een spetterende afsluiter dus van bijvoorbeeld een heerlijk diner. Wil je een wat minder zoete of caloriearme variant? Dan kun je zelf eventueel ook suikervrije bokkenpootjes bakken of kopen. En gebruik dan kokosroom in plaats van gewone slagroom. We geven je het oorspronkelijke bokkenpootjestaart recept met advocaat en vanilleroom. Maak je broekriem maar los!!

Recept voor bokkenpootjestaart suiker-, zuivel- en glutenvrij

Bokkenpootjestaart is natuurlijk heerlijk maar bevat natuurlijk wel wat calorieën. Om een low carb bokkenpootjestaart te maken, kun je de bokkenpootjes zelf bakken met amandelmeel, honing of kokosbloesemsuiker en 70% chocolade. Je kunt ze ook kant-en-klaar kopen in het diabetes segment van de supermarkt.

Vervang de melk door soja-, haver- of kokosmelk. En voor de room in de taart gebruik je dan kokosroom. Plaats het blikje met kokosroom (ja: kokosroom en geen kokosmelk dus!) een dag achterin de koelkast op een koude plaats.

Gebruik daarna alleen de dikke vette room uit het blik (niet schudden) en gooi het water weg. Voeg de honing en slagroomversteviger toe en klop de room in 3-4 minuten stijf. De room kun je in de koelkast even laten opstijven.

In plaats van bokkenpootjes kun je ook bastognekoeken gebruiken als bodem. Of plaats hem in de vriezer en serveer hem als ijstaart!

Recept bokkenpootjestaart

Voor dit recept voor bokkenpootjestaart met advocaat heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • Twee pakken met bokkenpoten
  • 2 bekers slagroom van 200ml elk (of kokosroom)
  • Zakje dr.Oetker slagroomversteviger
  • 1 pak saroma vanillepudding (bijvoorbeeld bij AH)
  • 200 ml melk (of kokos- of sojamelk)
  • 4 el advocaat

Bokkenpootjestaart maken

De bokkenpootjestaart maken, gaat als volgt:

  • Snijd de bokkenpoten in de lengte doormidden.
  • Vet de bakvorm in met boter of bekleed met bakpapier.t
  • Plaats de helft van de bokkenpoten op de bodem. Zorg ervoor dat de hele bodem is bekleed met bokkenpoten. Dit is de bodem van je taart.
  • Klop de slagroom stijf met de slagroomversteviger.
  • Klop de vanillepudding met de 200 ml koude melk of sojamelk.
  • Voeg de vanillepudding en de advocaat toe aan de slagroom en schep dit mengsel voorzichtig door. Je kunt de taart ook zonder advocaat of met tokkelroom maken.
  • Schep de helft van dit mengsel op de bokkenpoten bodem.
  • Plaats nu een tweede laag met bokkenpoten.
  • Verdeel vervolgens de andere helft van het vanillepuddingmengsel over de bokkenpoten.
  • Verkruimel de rest van de bokkenpoten en plaats dit op de bovenkant van de bokkenpootjestaart.
  • Plaats de taart in de koelkast en laat deze een paar uur opstijven.
  • Serveer de taart als toetje bijvoorbeeld met koffie- of chocolade-ijs of bij de koffie.
Bokkenpootjestaart: een taart om van te dromen!
 
Vooraf
Kooktijd
Totaal
 
Jaaa, deze taart is echt de droom van elke taartliefhebber. Luchtig, knapperig, romig en met chocola. Al deze ingrediënten samen zorgen voor een hemelse ervaring. En het goede nieuws is: het is echt super simpel, dus iedereen kan het! Bovendien ziet de taart er uit als een plaatje. Een spetterende afsluiter dus van bijvoorbeeld een heerlijk diner. Wil je een wat minder zoete of caloriearme variant? Dan kun je zelf eventueel ook suikervrije bokkenpootjes bakken of kopen. En gebruik dan kokosroom in plaats van gewone slagroom. We geven je het oorspronkelijke bokkenpootjestaart recept met advocaat en vanilleroom. Maak je broekriem maar los!!
Schrijver:
Recept:: Taart recepten
: Hollandse keuken
Hoeveelheid: 6
Ingrediënten
  • Twee pakken met bokkenpoten
  • 2 bekers slagroom van 200ml elk (of kokosroom)
  • Zakje dr.Oetker slagroomversteviger
  • 1 pak saroma vanillepudding (bijvoorbeeld bij AH)
  • 200 ml melk (of kokos- of sojamelk)
  • 4 el advocaat
Bereiding
  1. Snijd de bokkenpoten in de lengte doormidden.
  2. Vet de bakvorm in met boter of bekleed met bakpapier.
  3. Plaats de helft van de bokkenpoten op de bodem. Zorg ervoor dat de hele bodem is bekleed met bokkenpoten. Dit is de bodem van je taart.
  4. Klop de slagroom stijf met de slagroomversteviger.
  5. Klop de vanillepudding met de 200 ml koude melk of sojamelk.
  6. Voeg de vanillepudding en de advocaat toe aan de slagroom en schep dit mengsel voorzichtig door. Je kunt de taart ook zonder advocaat of met tokkelroom maken.
  7. Schep de helft van dit mengsel op de bokkenpoten bodem.
  8. Plaats nu een tweede laag met bokkenpoten.
  9. Verdeel vervolgens de andere helft van het vanillepuddingmengsel over de bokkenpoten.
  10. Verkruimel de rest van de bokkenpoten en plaats dit op de bovenkant van de bokkenpootjestaart.
  11. Plaats de taart in de koelkast en laat deze een paar uur opstijven.
  12. Serveer de taart als toetje bijvoorbeeld met koffie- of chocolade-ijs of bij de koffie.

 

Dit vind je vast ook leuk

Laat een antwoord achter

Je e-mail word niet getoond op de website

Waardeer dit recept: