De Chinese keuken staat bekend om haar overheerlijke combinaties van zoete en zure smaken. En Chinese tomatensoep is daar het perfecte voorbeeld van. Geen wonder dus dat zoveel mensen dol zijn op deze soep. Naast verse tomaten en kip plus deze heerlijke zoetzure smaaksensatie bevat deze soep ook flinke portie rauwe groente. Super lekker en ook nog eens heel gezond dus. En ook echt niet moeilijk om even zelf te maken. Weer eens wat anders dan Hollandse tomatensoep met ballen. We geven je het originele, traditionele recept voor zelfgemaakte Chinese tomatensoep.
Chinese tomatensoep variaties
Naast taugé en lente-ui kun je ook andere ingrediënten toevoegen om je verse Chinese tomatensoep te maken. Voeg bijvoorbeeld wat cashewnoten, dunne halve plakjes wortel, dunne ringetjes prei of champignons toe. Het is een zeer makkelijke soep om te maken.
Houd je van een pittige smaak? Voeg dan wat chilipeper of sambal toe aan je Chinese tomatensoep. Of plaats er wat fijngesneden reepjes chilipeper in.
Wil je je Chinese tomatensoep graag nog wat zoeter maken? Voeg dan wat extra gembersiroop toe. En voor een extra romige variant, plaats je er wat kokosroom in.
Snipper de ui in stukjes en snijd ook de knoflook in kleine stukjes.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip mooi bruin. Voeg het uimengsel toe.
Schenk de bouillon erbij en laat even een half uurtje trekken op een laag vuur. Zo trekt de smaak van de kip lekker in de bouillon.
Haal de kippendrumsticks uit de pan en laat ze even afkoelen.
Verhit de tomatenpuree even in een kleine pan met de eetlepels water en roer de bloem en gemberpoeder erdoor.
Bak dit even 5 minuten op een laag vuur.
Ontvel de tomaten in kokend water en snijd deze in stukjes. Voeg ze toe aan de bouillon en laat dit een paar minuutjes koken.
Pureer dit mengsel met de blender of staafmixer tot een mooi glad mengsel.
Voeg nu de suiker, azijn, peper en zout toe.
Haal nu het vlees van de drumsticks af en voeg dit toe aan de soep.
Maak de mihoen klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet deze af en laat even uitlekken in een zeef.
Plaats de soep in vier kommen en plaats de mihoen, taugé en gesneden ringetjes lente-ui erbovenop.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Snipper de ui in stukjes en snijd ook de knoflook in kleine stukjes.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip mooi bruin. Voeg het uimengsel toe.
Schenk de bouillon erbij en laat even een half uurtje trekken op een laag vuur. Zo trekt de smaak van de kip lekker in de bouillon.
Haal de kippendrumsticks uit de pan en laat ze even afkoelen.
Verhit de tomatenpuree even in een kleine pan met de eetlepels water en roer de bloem en gemberpoeder erdoor.
Bak dit even 5 minuten op een laag vuur.
Ontvel de tomaten in kokend water en snijd deze in stukjes. Voeg ze toe aan de bouillon en laat dit een paar minuutjes koken.
Pureer dit mengsel met de blender of staafmixer tot een mooi glad mengsel.
Voeg nu de suiker, azijn, peper en zout toe.
Haal nu het vlees van de drumsticks af en voeg dit toe aan de soep.
Maak de mihoen klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet deze af en laat even uitlekken in een zeef.
Plaats de soep in vier kommen en plaats de mihoen, taugé en gesneden ringetjes lente-ui erbovenop.
Olijfolie in Chinese soep? Ik dacht het niet!!!
Ik zie ook (winter)wortel op het plaatje. Echter niet in de ingrediënten en dus ook niet in de bereiding. Horen er m.i. dan ook niet op het plaatje of de receptuur niet correct.
Wanneer doe ik dat prutje met de tomatenpuree erin? En hoe?
Geen olijfolie, geen drumsticks in doen. En inderdaad wortel?
Wat een hopeloos recept, zo onduidelijk!
Wanneer gaat het tomaten/bloem mengsel erbij? En hoe krijg je 1 1/2 liter bouiilon in een koekenpan bij de gebakken drumsticks?
Je komt er uiteindelijk zelf achter hoe het moet, maar dat is natuurlijk niet de bedoeling!