Recept om een zomerse fruitsalade te maken

Wie zomer zegt, zegt fruitsalade. Heerlijk als tussendoortje, dessert of voor bij je groente recepten voor op de bbq. En alles draait daarbij om de juiste presentatie. Want reken maar dat je gasten blij verrast zullen zijn wanneer je deze schaal op tafel zet. Wanneer we een fruitsalade maken, dan snijden we het fruit meestal in blokjes in een schaal. Maar doe eens wat anders en maak er een prachtig schilderspalet van. Koop je fruit op de markt bij de Turk, dan hoef je ook je portemonnee niet om te keren voor deze salade. Tip: plaats het fruit in de zomer achter in de koelkast, dan is je fruitsalade lekker koud wanneer je hem opdient. En probeer ook eens een ander fruitsalade recept. Bijvoorbeeld een dressing van aardbei en framboos met wat munt is ook overheerlijk over je zomerse fruitsalade.

Fruitsalade recept

  • 2 mango’s, 1 ananas, 2 abrikozen
  • 3 kiwi’s, 1 peer, 1 appel
  • 1 sinaasappel, 1 citroen, 1 rode grapefruit
  • Paar takjes dille
  • Klein doosje aardbeien
  • 500 g bosvruchten diepvries uit zak of doosje *)
  • Doosje granaatappelpitten
  • Grote plank of schaal rond

Fruitsalade maken (bereidingstijd: 15-20 minuten)

  1. Voor dit fruitsalade recept was je al het fruit en laat je het bevroren fruit ontdooien. De kroontjes laat je op de aardbeien zitten deze keer.
  2. Snijd de ananas doormidden en hol hem uit met een ananassnijder, ijsboltang of scherp mes. De binnenkant bewaar je.
  3. Kiwi gekarteld snijden: snijd de kiwi met een scherp mes aan de zijkant gekarteld en steek het mes steeds tot het midden. Daarna haal je beide helften voorzichtig uit elkaar.
  4. De mango snijd je doormidden en je verwijdert de pit. Vervolgens snijd je met een mes het vruchtvlees horizontaal en verticaal in tot de schil. Daarna buig je de schil om. Zo heb je een mooie mango-egel.
  5. Houd van het bosfruit een handje met bramen, een handje bosbessen en een handje frambozen apart.
  6. Meng een hand met de rest van de bosvruchten met wat kleine blokjes peer en granaatappelpitten en vul hiermee de ananas. Je kunt ook de hele ananas gebruiken en twee helften vullen.
  7. Snijd 4 dikke plakken limoen, 2 dikke plakken sinaasappel en 1 plak citroen. Halveer de abrikozen en ontpit ze. Snijd de appel in dunnere plakjes met schil.
  8. Nu ga je de fruitsalade schaal opmaken zoals het voorbeeld op de foto. En genieten maar!!

Ook kinderen zijn dol op verse fruitsalades. Is het lastig om je kids fruit te laten eten? Maak dan eens deze schaal voor ze. Of geef de kinderen een mango egel of gekartelde kiwi mee naar school. Wil je graag een grote fruitsalade voor 10 personen? Neem dan de dubbele hoeveelheid van het fruitsalade recept.

*) Lidl verkoopt zakken van 500 gram voor 2,99 euro en in de aanbieding twee voor 5 euro.

Recept om een zomerse fruitsalade te maken
 
Schrijver:
Recept:: Salade
Ingrediënten
  • 2 mango’s, 1 ananas, 2 abrikozen
  • 3 kiwi’s, 1 peer, 1 appel
  • 1 sinaasappel, 1 citroen, 1 rode grapefruit
  • Paar takjes dille
  • Klein doosje aardbeien
  • 500 g bosvruchten diepvries uit zak of doosje *)
  • Doosje granaatappelpitten
  • Grote plank of schaal rond
Bereiding
  1. Voor dit fruitsalade recept was je al het fruit en laat je het bevroren fruit ontdooien. De kroontjes laat je op de aardbeien zitten deze keer.
  2. Snijd de ananas doormidden en hol hem uit met een ananassnijder, ijsboltang of scherp mes. De binnenkant bewaar je.
  3. Kiwi gekarteld snijden: snijd de kiwi met een scherp mes aan de zijkant gekarteld en steek het mes steeds tot het midden. Daarna haal je beide helften voorzichtig uit elkaar.
  4. De mango snijd je doormidden en je verwijdert de pit. Vervolgens snijd je met een mes het vruchtvlees horizontaal en verticaal in tot de schil. Daarna buig je de schil om. Zo heb je een mooie mango-egel.
  5. Houd van het bosfruit een handje met bramen, een handje bosbessen en een handje frambozen apart.
  6. Meng een hand met de rest van de bosvruchten met wat kleine blokjes peer en granaatappelpitten en vul hiermee de ananas. Je kunt ook de hele ananas gebruiken en twee helften vullen.
  7. Snijd 4 dikke plakken limoen, 2 dikke plakken sinaasappel en 1 plak citroen. Halveer de abrikozen en ontpit ze. Snijd de appel in dunnere plakjes met schil.
  8. Nu ga je de fruitsalade schaal opmaken zoals het voorbeeld op de foto. En genieten maar!!

 

Dit vind je vast ook leuk

Laat een antwoord achter

Je e-mail word niet getoond op de website

Waardeer dit recept: