Recept om zelf de lekkerste hamburgers te maken

Er gaat natuurlijks niets boven zelf overheerlijke eigengemaakte hamburgers maken. Liefst op de bbq bereid, zodat je ook die lekkere gerookte smaak hebt. Maar niet elke hamburger is een echte hamburger. Zelfs in restaurants begrijpen ze soms niet hoe ze zo’n echt lekkere hamburger moeten maken. Met knapperige bacon, kort aangebakken uiringen en gesmolten cheddarkaas. Vandaag hebben we een familierecept voor je, dit keer met kerriesaus en smeuïge avocado. En verder is natuurlijk ook het juiste vlees hier super belangrijk. Koop dus zeker een luxe Angus Beef voor je burgers. De zomer is nog niet voorbij, dus verwen jezelf zeker nog even met dit zalige hamburger recept.

Hamburgers maken tips

  • Om zelf hamburgers te maken, heb je stevig vlees nodig met een laag vetpercentage (20-25%).
  • Kies voor een goede vleessoort zoals Angus Beef en laat het vlees door de slager grof malen.
  • Houd het vlees zo kort mogelijk buiten de koelkast.
  • Zorg ervoor dat alle burgers eenzelfde gewicht hebben. Voor een stevige burger gebruik je 150 gram gehakt.
  • Voor zelf hamburgers maken, kun je het beste een hamburgerpers gebruiken. Druk je burgers hier goed in aan.
  • Kies ook de juiste broodjes. Je kunt de traditionele broodjes kopen, maar ook Italiaanse bollen of ciabatta gebruiken. Snijd deze doormidden en bak de zachte kant even bruin op de bbq.
  • Je kunt het gehakt ook eventueel wat smeuïger maken met een eidooier.

Hamburger recept

Voor het hamburger recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 500 gram gehakt van rundvlees
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 10 druppels worcestersaus
  • 1 el ketchup
  • 1 tl rozemarijn
  • 1 mespunt cayennepeper
  • Half zakje Inproba nasi goreng kruiden
  • Peper, zout, 1 el olijfolie
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 2 uien
  • 1 rijpe avocado
  • Kerrie-mayonaise tube
  • 20 gram boter
  • 4 plakjes bacon
  • 1 vleestomaat (een echte lekkere tomaat van de markt)
  • 4 plakjes augurk
  • Pakje cheddarkaas
  • Veldsla zakje
  • Eventueel: hamburgerprikkers

Hamburger maken

Hoe maak je dit luxe broodje hamburger? Om zelf hamburgers te maken, volg je de volgende stappen.

  • Snipper de ui en knoflook fijn in zeer kleine stukjes.
  • Vermeng het gehakt met de ui, knoflook en kruiden: worcestersaus, fijngehakte rozemarijn, cayennepeper, nasi goreng kruiden, ketchup en wat zout en peper.
  • Laat het mengsel even intrekken in de koelkast tot het goed koud is.
  • Maak met de hamburgerpers of met een ring 4 schijven van maximaal 2,5 centimeter dik.
  • Bak de hamburgers op de bbq of in een grillpan met wat olijfolie.
  • Snijd de uiringen en bak de ui en bacon even kort.
  • Snijd de tomaat en avocado in plakken.
  • Bak de broodjes even bruin aan de binnenzijde.
  • Plaats de veldsla en bacon op de broodjes en daar de hamburger bovenop. Vervolgens de ui, tomaat, avocado, cheddar, augurk en kerriemayonaise.
  • Laat de cheddar even smelten, eventueel kun je ze nog even in de pan leggen met de deksel erop.
  • Eventueel kun je er een prikker in steken: zo kun je hem beter opeten zonder dat hij uit elkaar valt.
Recept om zelf de lekkerste hamburgers te maken
 
Er gaat natuurlijks niets boven zelf overheerlijke eigengemaakte hamburgers maken. Liefst op de bbq bereid, zodat je ook die lekkere gerookte smaak hebt. Maar niet elke hamburger is een echte hamburger. Zelfs in restaurants begrijpen ze soms niet hoe ze zo’n echt lekkere hamburger moeten maken. Met knapperige bacon, kort aangebakken uiringen en gesmolten cheddarkaas. Vandaag hebben we een familierecept voor je, dit keer met kerriesaus en smeuïge avocado. En verder is natuurlijk ook het juiste vlees hier super belangrijk. Koop dus zeker een luxe Angus Beef voor je burgers. De zomer is nog niet voorbij, dus verwen jezelf zeker nog even met dit zalige hamburger recept.
Schrijver:
Ingrediënten
  • 500 gram gehakt van rundvlees
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 10 druppels worcestersaus
  • 1 el ketchup
  • 1 tl rozemarijn
  • 1 mespunt cayennepeper
  • Half zakje Inproba nasi goreng kruiden
  • Peper, zout, 1 el olijfolie
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 2 uien
  • 1 rijpe avocado
  • Kerrie-mayonaise tube
  • 20 gram boter
  • 4 plakjes bacon
  • 1 vleestomaat (een echte lekkere tomaat van de markt)
  • 4 plakjes augurk
  • Pakje cheddarkaas
  • Veldsla zakje en eventueel hamburgerprikkers
Bereiding
  1. Snipper de ui en knoflook fijn in zeer kleine stukjes.
  2. Vermeng het gehakt met de ui, knoflook en kruiden: worcestersaus, fijngehakte rozemarijn, cayennepeper, nasi goreng kruiden, ketchup en wat zout en peper.
  3. Laat het mengsel even intrekken in de koelkast tot het goed koud is.
  4. Maak met de hamburgerpers of met een ring 4 schijven van maximaal 2,5 centimeter dik.
  5. Bak de hamburgers op de bbq of in een grillpan met wat olijfolie.
  6. Snijd de uiringen en bak de ui en bacon even kort.
  7. Snijd de tomaat en avocado in plakken.
  8. Bak de broodjes even bruin aan de binnenzijde.
  9. Plaats de veldsla en bacon op de broodjes en daar de hamburger bovenop. Vervolgens de ui, tomaat, avocado, cheddar, augurk en kerriemayonaise.
  10. Laat de cheddar even smelten, eventueel kun je ze nog even in de pan leggen met de deksel erop.
  11. Eventueel kun je er een prikker in steken: zo kun je hem beter opeten zonder dat hij uit elkaar valt.

 

Laat een antwoord achter

Je e-mail word niet getoond op de website

Waardeer dit recept: