Er gaat natuurlijks niets boven zelf overheerlijke eigengemaakte hamburgers maken. Liefst op de bbq bereid, zodat je ook die lekkere gerookte smaak hebt. Maar niet elke hamburger is een echte hamburger. Zelfs in restaurants begrijpen ze soms niet hoe ze zo’n echt lekkere hamburger moeten maken. Met knapperige bacon, kort aangebakken uiringen en gesmolten cheddarkaas. Vandaag hebben we een familierecept voor je, dit keer met kerriesaus en smeuïge avocado. En verder is natuurlijk ook het juiste vlees hier super belangrijk. Koop dus zeker een luxe Angus Beef voor je burgers. De zomer is nog niet voorbij, dus verwen jezelf zeker nog even met dit zalige hamburger recept.
In deze koopgids
Hamburgers maken tips
- Om zelf hamburgers te maken, heb je stevig vlees nodig met een laag vetpercentage (20-25%).
- Kies voor een goede vleessoort zoals Angus Beef en laat het vlees door de slager grof malen.
- Houd het vlees zo kort mogelijk buiten de koelkast.
- Zorg ervoor dat alle burgers eenzelfde gewicht hebben. Voor een stevige burger gebruik je 150 gram gehakt.
- Voor zelf hamburgers maken, kun je het beste een hamburgerpers gebruiken. Druk je burgers hier goed in aan.
- Kies ook de juiste broodjes. Je kunt de traditionele broodjes kopen, maar ook Italiaanse bollen of ciabatta gebruiken. Snijd deze doormidden en bak de zachte kant even bruin op de bbq.
- Je kunt het gehakt ook eventueel wat smeuïger maken met een eidooier.
Snipper de ui en knoflook fijn in zeer kleine stukjes.
Vermeng het gehakt met de ui, knoflook en kruiden: worcestersaus, fijngehakte rozemarijn, cayennepeper, nasi goreng kruiden, ketchup en wat zout en peper.
Laat het mengsel even intrekken in de koelkast tot het goed koud is.
Maak met de hamburgerpers of met een ring 4 schijven van maximaal 2,5 centimeter dik.
Bak de hamburgers op de bbq of in een grillpan met wat olijfolie.
Snijd de uiringen en bak de ui en bacon even kort.
Snijd de tomaat en avocado in plakken.
Bak de broodjes even bruin aan de binnenzijde.
Plaats de veldsla en bacon op de broodjes en daar de hamburger bovenop. Vervolgens de ui, tomaat, avocado, cheddar, augurk en kerriemayonaise.
Laat de cheddar even smelten, eventueel kun je ze nog even in de pan leggen met de deksel erop.
Eventueel kun je er een prikker in steken: zo kun je hem beter opeten zonder dat hij uit elkaar valt.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Snipper de ui en knoflook fijn in zeer kleine stukjes.
Vermeng het gehakt met de ui, knoflook en kruiden: worcestersaus, fijngehakte rozemarijn, cayennepeper, nasi goreng kruiden, ketchup en wat zout en peper.
Laat het mengsel even intrekken in de koelkast tot het goed koud is.
Maak met de hamburgerpers of met een ring 4 schijven van maximaal 2,5 centimeter dik.
Bak de hamburgers op de bbq of in een grillpan met wat olijfolie.
Snijd de uiringen en bak de ui en bacon even kort.
Snijd de tomaat en avocado in plakken.
Bak de broodjes even bruin aan de binnenzijde.
Plaats de veldsla en bacon op de broodjes en daar de hamburger bovenop. Vervolgens de ui, tomaat, avocado, cheddar, augurk en kerriemayonaise.
Laat de cheddar even smelten, eventueel kun je ze nog even in de pan leggen met de deksel erop.
Eventueel kun je er een prikker in steken: zo kun je hem beter opeten zonder dat hij uit elkaar valt.
Die burger ziet er goed uit!