Het mag buiten dan wel koud zijn, maar een hartverwarmende vissoep helpt je om het snel warm te krijgen. Deze kokos-vissoep is erg eenvoudig te maken met slechts een aantal ingrediënten. Het recept is feitelijk een variant van de befaamde Laksa, maar dan nog sneller en eenvoudiger te maken. Dit recept zag ik toevallig laatst langskomen op HelloFresh, maar heb een aantal aanpassingen gemaakt, om het toch wat meer op een klassieke Laksa te laten lijken. Dit recept is erg bewerkelijk en ideaal voor tijdens de werkweek. Ikzelf vind dat er geen inktvis en gamba’s mogen ontbreken in dit recept. Daarom heb ik deze toegevoegd in combinatie met een aantal andere smaakmakers.
Hoe kan ik deze kokos-vissoep aanpassen?
Dit recept voor kokos-vissoep is erg bewerkelijk. Je kunt bijvoorbeeld ook nog mosseltjes, kokkels, scheermessen of venusschelpen meekoken. Zorg er wel voor dat je ze goed spoelt om geen zand te hebben in je soep. Ook kun je andere vissoorten toevoegen die je lekker vindt. Dit is puur afhankelijk van je smaak. Ben je niet zo een fan van vis? Je kunt deze soep ook maken met kip. Gebruik hiervoor wel kippendijen, doordat deze sappig blijven en bijna niet uitdrogen tijdens het koken. Voeg de kippendijen aan het begin van het kookproces toe. Op deze wijze is de kippendij gaar na zeven tot tien minuten. Je kunt ook kiezen voor andere groenten. Ben je bijvoorbeeld niet zo een fan van broccoli? Voeg dan bijvoorbeeld eens haricot vert toe. Ook andere groenten zoals witte kool of spitskool zouden niet misstaan in dit recept. Wat dat betreft zijn de opties bijna eindeloos. Let er wel op dat spitskool snel gaar is. Deze kun je dus het beste in de laatste drie minuten toevoegen van het kookproces toevoegen. Dit recept is geschikt voor twee tot vier personen.
Kook de rijstnoedels af volgens de instructie op de verpakking en spoel ze koud.
Rasp de gember en maak de knoflook schoon. Hak de knoflook fijn.
Kneus de citroengras en snijdt in tweeën.
Snijd de broccoli in roosjes.
Verwarm in een pan een scheut zonnebloemolie.
Fruit de sereh, knoflook, gember en rode peper.
Voeg de kokosmelk, bouillon en broccoli toe aan de pan.
Breng aan de kook en draai het vuur omlaag.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Kook de rijstnoedels af volgens de instructie op de verpakking en spoel ze koud.
Rasp de gember en maak de knoflook schoon. Hak de knoflook fijn.
Kneus de citroengras en snijdt in tweeën.
Snijd de broccoli in roosjes.
Verwarm in een pan een scheut zonnebloemolie.
Fruit de sereh, knoflook, gember en rode peper.
Voeg de kokosmelk, bouillon en broccoli toe aan de pan.
Breng aan de kook en draai het vuur omlaag.
Geef een reactie