Afdrukopties:

Overheerlijke zelfgemaakte bouillabaise

Opbrengsten4 portiesVoorbereidingstijd15 minutenKooktijd50 minutenTotale tijd1 uur 5 minuten

Deze Frans Bouillabaise is erg eenvoudig om zelf te maken en dit recept is geschikt voor 4 personen. Het is een rustieke soep en dus erg eenvoudig om snel te maken.

klassieke bouillabaise

 Een scheut olijfolie
 1 prei
 1 rode peper
 2 uien
 3 tenen knoflook
 1 venkel
 1 blikje tomatenpuree
 4 grote rijpe tomaten
 2 l visbouillon
 1 g saffraan
 4 takjes tijm
 2 laurierblaadjes
 750 g (wit) visfilet
 8 gamba's
 1 kg mosselen
 1 scheut pernod
1

Leg de saffraandraadjes in een klein bakje met lauwwarm water. Snipper de ui en hak de knoflook.

2

erwijder de zaadjes uit de rode peper, als je niet van pittig houdt, en snijd de rode peper in dunne halve ringen. Snijd zowel het wit als het groen van de prei in halve ringen. Snijd de venkel en tomaat in blokjes van ongeveer 0,5 tot 1 centimeter groot.

3

Verhit een grote pan met een scheut olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook voor 3 minuten. Voeg vervolgens de prei, venkel en tomaat toe en bak dit 3 tot 4 minuten mee op middelhoog vuur.

4

Draai nu het vuur lager en voeg de tomatenpuree en ontzuur het mengsel in 3 tot 5 minuten. Blus dit nu af met de pernod en voeg dan de visbouillon toe.

5

Breng het geheel aan de kook en voeg nu de kruiden en saffraanwater toe. Draai vervolgens het vuur laag en laat dit 30 minuten trekken.

6

Breng het geheel weer aan de kook en voeg nu de schelpdieren toe aan de pan en dek de pan af met een deksel. Wacht nu 3 minuten en voeg vervolgens de vis en gamba’s toe aan de pan. Laat dit doorkoken tot alle schelpen open zijn, en de vis en gamba’s gaar zijn.

7

Breng het geheel, indien nodig, op smaak met zout en peper. Het beste is om dit weer aan het einde te doen, doordat schaal- en schelpdieren vaak nog vocht loslaten. Het vocht van schelpdieren is vaak erg ziltig. Serveer dit met vers stokbrood en olijfolie.

Voedingswaarden

Opdieningen 0