Print Options:

Het enige echte pasta carbonara recept

Hoeveelheid4 PortiesVoorbereidingstijd51 minKooktijd20 minTotale tijd1 hr 11 min

Vrijwel ieder kookboek heeft diverse varianten op pasta carbonara en Jamie Oliver heeft er zelfs een erg origineel recept op basis van yoghurt. Toch kan maar één de meest klassieke en originele zijn. Dit recept voor pasta carbonara is er een die gemaakt kan worden zonder room.

pasta carbonara

 400 g spaghetti
 200 g Guanciale, pancetta of ontbijtspek
 75 g Parmezaanse kaas
 25 g Pecorino
 4 eieren plus 1 eidooier
1

Breng een pan met ruim kokend gezouten water aan de kook. Voeg de pasta toe aan het water en roer regelmatig door.

2

Snijd de Guanciale, Pancetta of ontbijtspek in reepjes van een 0,5 centimeter.

3

Zet een pan met een beetje olijfolie op laag vuur. Bak de spekjes uit tot ze krokant zijn.

4

Giet de pasta af, zodra deze beetgaar is. Voeg de pasta toe aan de pan met spekjes en roer goed door en zet het vuur uit.

5

Klop de eieren en eidooier goed door. Zodra de pasta licht is afgekoeld is, voeg je de eimassa toe aan de pan en roer je de pasta goed door.

6

Voeg de kaas toe en breng het geheel op smaak met een flinke snuf gemalen zwarte peper en zout naar smaak. Verdeel de pasta over de borden en rasp wat kaas over de pasta en ‘garneer’ de pasta met wat extra gemalen zwarte peper.

Voeding Facts

Porties 0