Afdrukopties:

courgettetaartje

Opbrengsten4 portiesVoorbereidingstijd10 minutenKooktijd1 uurTotale tijd1 uur 10 minuten

Dit vegetarische recept is een van mijn favoriete recepten om thuis te maken. Dit komt, omdat je courgette in een compleet andere manier klaarmaakt dan normaal.

Courgettetaartje met geitenkaas

 600 g courgette
 100 g langkorrelige rijst zoals Pandan of Basmati
 75 g geitenkaas
 1 witte ui
 2 eieren
 2 eetlepel olijfolie
 75 g ongezouten roomboter
 50 g dille
 250 g filodeeg
 zout en peper
1

Rasp de courgette en snipper de ui zo fijn mogelijk. Hak de dille en klop de eieren los.

2

Vermeng de eieren, rijst, ui, courgette, dille, geitenkaas en olijfolie. Breng dit op goed op smaak met zout en peper. Roer goed door en zet apart.

3

Smelt de boter in een pannetje en smeer de filodeeg aan een kant in met de boter.

4

Leg de filodeegvellen in een ovenschaal van 1,5 tot 2 liter de beboterde kant van het filodeeg naar beneden. Hetgeen wat teveel is aan het filodeeg kun je over de rand hangen. Ga net zo lang door tot je nog een vel over hebt.

5

Vul nu de ovenschaal met de courgettemassa en leg er nu het laatste velletje filodeeg erop. De randen die je teveel hebt, kun je eventueel nu naar binnen vouwen voor extra textuur.

6

Bak het courgettetaartje af in 40 tot 60 minuten. Het taartje is klaar zodra deze mooi goudbruin is.

Voedingswaarden

Opdieningen 4