Print Options:

Hoeveelheid4 PortiesVoorbereidingstijd15 minKooktijd30 minTotale tijd45 min

De luchtige crème in combinatie met de hartige karamel en de zoete smaak van de peer is dit een prachtig dessert voor een bijzondere gelegenheid zoals Kerst. Het is eenvoudig van te voren te maken, wat dus betekent dat je op Kerstavond niet te lang in de keuken hoeft te staan voor het grand dessert!

 4 peren
 60 g kristalsuiker
 6 gelatineblaadjes geweekt in koud water
 240 ml slagroom
 klontje roomboter
 4 el water
 4 sinaasappels
 8 eieren
 50120 g suiker
 20 g maïzena
1

Verwarm de oven voor op 120 graden Celsius

2

Schil de peren en snijd ze in vieren. Verwijder ten slotte de klokhuizen

3

Rasp de schilletjes van de sinaasappels.

4

Verwarm 60 gram suiker met een scheut water.

5

Zodra de karamel lichtbruin is voeg je roomboter toe en roer je de pan door middel van draaiende bewegingen te maken met de pan.

6

Voeg de peren toe en leg ze in een ovenschaal. Bak de peren af in 10 minuten

7

Verwarm de slagroom op hoog vuur en het water en voeg de sinaasappelschillen toe.

8

Splits de eieren en voeg aan de eidooiers en voeg 50 gram eidooiers toe. Voeg ook de maïzena toe en klop het geheel op.

9

Als de room kookt voeg je de helft toe aan de eigeelmassa. Roer dit goed door en voeg alles terug toe aan de pan.

10

Klop het geheel verder op, op middelhoog vuur en zodra de eieren beginnen te binden voeg je de gelatine toe.

11

Klop de eiwitten stijf met 120 gram suiker. Zodra de eiwitten stijf zijn voeg je een derde toe aan de crème. Klop de massa stevig door. Voeg vervolgens de rest van de eiwitten toe aan de crème.

12

Vul een spuitzak met de crème chiboust. Haal de peren uit de oven en leg die op het bord of glaasje. Spuit vervolgens de luchtige crème chiboust over de gekarameliseerde peren.

Voeding Facts

Porties 4