Print Options:

Abrikozen ontbijt muffins

Hoeveelheid12 PortiesVoorbereidingstijd15 minKooktijd25 minTotale tijd40 min

Ingrediënten
 250 g bloem
 75 g witte basterdsuiker
 1 zakje vanillesuiker
 1 zakje bakpoeder
 300 g Griekse yoghurt
 4 el zonnebloemolie
 2 eieren
 6 verse abrikozen in kleine stukjes
 1 el custardpoeder
 1 snufje zout
Abrikozen ontbijt muffins maken
1

Verwarm de oven voor op 190 graden en vet een muffinvorm in met wat boter of een bakspray.

2

Meng alle ingrediënten behalve de abrikozenstukjes en custardpoeder door elkaar met een mixer.

3

Roer een eetlepel custardpoeder door de stukjes abrikozen en spatel ze dan door het beslag.

4

Vul de muffinvormpjes met het beslag en zet in de oven voor 25 minuten.

5

Check met een sateprikker of de muffins gaar zijn.

6

Haal ze uit de oven en laat een paar minuutjes afkoelen voor je ze uit de vorm haalt en ze op een rooster verder laat afkoelen.

7

Bestrooi met wat poedersuiker voor het eten.

Voeding Facts

Porties 0