Afdrukopties:

Babi ketjap met kipfilet

Opbrengsten2 portiesVoorbereidingstijd30 minutenKooktijd20 minutenTotale tijd50 minuten

babi ketjap

Ingrediënten
 2 kipfiletes
 4 cm verse gember fijngesneden
 3 teentjes knoflook fijngesneden
 ½ paprika in reepjes of blokjes
 1 rode peper
 1 ui gesnipperd
 150 ml ketjap manis
 300 g sperziebonen
 olie
Ingrediënten komkommer salade
 1 komkommer
 1 flinke scheut chilisaus
Komkommersalade maken
1

Schil de komkommer en halveer de komkommer in de lengte

2

Haal de zaadlijsten eruit met een lepel (schrapen van boven naar beneden).

3

Snijd nu de halve komkommer in plakjes en voeg een lekkere scheut chilisaus toe.

Babi ketjap met kipfilet maken
4

Maak de boontjes schoon en breng een pan met water en wat zout aan de kook.

5

Voeg de boontjes toe aan het kokende water.

6

Kook tot de boontjes beetgaar zijn (10 min ongeveer).

7

Schep de boontjes uit het kokende water in een bak koud water.

8

Snijd de kipfilet in blokjes.

9

Snijd alle ingrediënten verder fijn (ui, peper, paprika, knoflook).

10

Zet een koekenpan op het vuur met wat olie.

11

Voeg de kip toe en bak rondom bruin, voeg de ui, de knoflook, de gember en het pepertje toe en bak zachtjes even mee, voeg dan de paprika toe en bak ook kort even mee.

12

Giet nu de ketjap erbij en laat lekker even pruttelen tot de kip gaar is en de ketjapsaus ingedikt is tot sausdikte.

13

Voeg als laatste dan de beetgare sperzieboontjes toe en laat nog 2 minuutjes door pruttelen tot alles goed warm is.

14

Serveer nu samen met de rijst en de komkommersalade.

Voedingswaarden

Opdieningen 0