Print Options:

Bietenstamppot

Hoeveelheid1 PortieVoorbereidingstijd15 minKooktijd30 minTotale tijd45 min

bietenstamppot

 500 g kruimige aardappelen
 500 g gekookte bietjes in reepjes of blokjes
 125 g gerookte spekblokjes
 2 uien grof gesnipperd
 2550 g (room) boter
 scheutje melk
 zout en peper
1

Schil de aardappels en kook ze met wat zout gaar.

2

Bak in de boter op zacht vuur de spekblokjes met de uisnippers en laat lekker pruttelen.

3

Maak de bietjes warm, stamp de aardappelen en roer de bietjes en het ui, spekjes mengsel samen met de boter bij de gestampte aardappelen.

4

Roer goed door en voeg eventueel nog wat melk toe mocht de stamppot niet smeuïg genoeg zijn.

5

Breng indien nodig nog op smaak met wat extra zout en peper.

Voeding Facts

Portiegrootte 2-3