Print Options:

Boeuf Bourguignon

Hoeveelheid5 PortiesVoorbereidingstijd30 minKooktijd4 uurTotale tijd4 uur 30 min

boeuf bourguignon

Ingrediƫnten
 750 g runderlappen of riblappen gesneden in blokjes van 2 bij 2 cm
 150 g gerookte spekblokjes
 6 teentjes knoflook grof gehakt
 2 uien grof gesneden
 1 blikje tomatenpuree
 150 g bleekselderij stengels gewassen en in reepjes gesneden
 250 g (winter) wortel, geschild en in halve plakjes genseden
 3 laurierblaadjes
 1 runderbouillonblokje
 250 ml water
 250 ml rode wijn
 1 bakje champignons (250 gram in 4'en gesneden)
 boter
 peper & zout
Boeuf Bourguignon maken
1

Haal minimaal een half uurtje van tevoren het vlees uit de koelkast zodat het wat meer op kamer temperatuur kan komen voordat je het bakt, dit komt de malsheid van het vlees ten goede.

2

Zet een braadpan op het vuur en voeg een klontje boter toe en laat smelten

3

Voeg de spekreepjes toe en bak aan.

4

Voeg dan het vlees toe en bak het vlees mee tot het dichtgeschroeid is.

5

Voeg dan de knoflook en de ui toe en bak op zacht vuur even tot de smaken vrij komen.

6

Voeg nu de tomatenpuree toe en bak even kort mee.

7

Blus af met de rode wijn en breng aan de kook.

8

Voeg dan het water en het bouillonblokje toe en de laurierblaadjes.

9

Breng aan de kook en en zet het vuur laag.

10

Voeg na 2 uur als het vlees al wat gaar begint te worden de wortel en de bleekselderij toe en sudder nog een klein uurtje mee.

11

Bak als laatste de gesneden champignons even in een koekenpan met wat olie en voeg die als laatste toe aan de boeuf bourguignon.

12

Proef na en breng eventueel verder op smaak met zout en peper of een extra (half) bouillonblokje.

Voeding Facts

Porties 0