Afdrukopties:

Broodpudding met rode bessen en amandel

Opbrengsten4 portiesVoorbereidingstijd15 minutenKooktijd30 minutenTotale tijd45 minuten

Broodpudding met aalbessen

Ingrediënten
 3 lange plakken tramezzini brood (of ander brood/brioche)
 2 eieren
 250 ml (kan eventueel ook met melk)
 3 eetlepel rietsuiker
 100 g amandelspijs
 1 bakje aalbessen
Bereiding
1

Verwarm de oven voor op 200 graden

2

Leg in een cakeblik een plak tramezzini brood (of 2 sneden brood)

3

Verdeel de helft van de aalbessen over het brood en bestrooi met 1 a 1½ eetlepel rietsuiker

4

Leg er dan weer een laagje brood op en daarop weer een laagje aalbessen en 1 a 1 ½ eetlepel rietsuiker

5

Leg er vervolgens het laatste laagje brood op

6

Roer het amandelspijs samen met de room (of melk) en de 2 eieren goed door elkaar en giet dit over het brood

7

Duw het eventueel een beetje aan zodat al het brood volzuigt met het room/ei mengsel

8

Bak het vervolgens ongeveer 30 minuten op 200 graden

Voedingswaarden

Opdieningen 0