Print Options:

Brownies maken met salted caramel fudge

Hoeveelheid1 PortieVoorbereidingstijd20 minKooktijd45 minTotale tijd1 hr 5 min

Ingrediƫnten
 225 g chocolade in stukjes
 100 g pecan noten
 150 g roomboter
 225 g suiker
 4 eieren
 1 tl vanille essence
 125 g bloem
 50 g kristalsuiker
 50 g lichte basterdsuiker
 30 g boter
 75 ml slagroom
 ½ tl zeezout grof
Brownie met gezouten caramel maken
1

Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.

2

Doe de chocolade en boter in een vuurvaste kom op sudderend water au bain marie en smelt de chocolade tot een glad mengsel.

3

Klop in een kom de eieren, suiker en vanille tot een dik mengsel en roer de afgekoelde chocolade er beetje bij beetje door.

4

Zeef de bloem boven dit mengsel en voeg een snufje zout toe.

5

Hak de pecannoten in stukjes en voeg deze toe aan het deeg.

6

Vet de vierkante bakvorm van 23 centimeter in met boter en plaats de helft van het deeg in de vorm.

7

Plaats de helft van de karamel op het deeg en doe vervolgens de rest van het deeg in de vorm. Voeg daarna de rest van de karamel toe op de bovenzijde. Meng de caramel met een vork een beetje door het beslag.

8

Bak de brownies nu 20-25 minuten bakken in het midden van de oven. Laat deze afkoelen en haal de brownie daarna uit de vorm.

9

Plaats de kristalsuiker en 2 el water in een kleine steelpan op een laag vuur en laat dit oplossen.

10

Breng dit aan de kook en laat dit inkoken tot een bruine caramel.

11

Haal de pan van het vuur en roer dit tot een glad mengsel met de boter, slagroom en lichtbruine basterdsuiker.

12

Zet de pan even terug op laag vuur en laar een paar minuten sudderen tot de karamel dik en stroperig is.

13

Haal van het vuur en roer er het fijn gestampte zout door. Laat het daarna even afkoelen in een kom.