Afdrukopties:

Cakebeslag recept

Opbrengsten1 portieVoorbereidingstijd15 minutenKooktijd50 minutenTotale tijd1 uur 5 minuten

cakebeslag

Ingrediƫnten
 250 g bloem
 250 g boter op kamertemperatuur
 250 g suiker
 250 g ei (ongeveer 5 medium eieren)
 rasp van een halve citroen
Cake bakken
1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Vet een cakeblik in met wat boter en bestuif met wat bloem zodat de cake straks niet blijft plakken.

3

Doe de boter in een beslagkom samen met de suiker en de citroenrasp tot een luchtig geheel, je zal zien dat hoe langer je klopt de boter witter wordt.

4

Meng dan al kloppen 1 voor 1 de eieren erdoor tot deze opgenomen zijn en spatel of roer dan de bloem erdoor.

5

Giet het cakebeslag nu in het cakeblik en zet in de voorverwarmde oven voor ongeveer 50 minuten.

6

Controleer of de cake gaar is door er in het midden met een lange sateprikker in te prikken, komt deze er droog en zonder beslag er weer uit dan is de cake gaar, bak anders nog iets langer.

7

Laat daarna de cake 10 minuten afkoelen in het blik en stort deze dan op een taartrooster om verder af te koelen..