Afdrukopties:

Carpaccio recept met pestodressing

Opbrengsten4 portiesVoorbereidingstijd5 minutenKooktijd5 minutenTotale tijd10 minuten

carpaccio maken recept

Ingrediƫnten
 500 g ossenhaas
 1 zakje rucola
 100 g Parmezaanse kaas snippers
 2 zongedroogde tomaten
 1 theelepel kappertjes
 100 g pijnboompitten
 ½ theelepel knoflookpoeder
 1 handje verse basilicum
 1 theelepel citroensap
 3 eetlepel olijfolie
 zout & peper
Carpaccio maken
1

Plaats de porties carpaccio netjes op de borden. In plaats van plat kun je de plakjes ook wat losser of iets samengeknepen op elkaar plaatsen. Zo ziet het er wat royaler uit.

2

Maak nu de dressing voor de carpaccio: plaats hiervoor de knoflookpoeder, de basilicum, 5 gram pijnboompitten, 5 gram Parmezaanse kaas, de olijfolie, citroensap en zout en peper in de blender.

3

Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes.

4

Rooster de rest van de pijnboompitten mooi goudbruin.

5

Plaats in het midden op de carpaccio een plukje rucola en sprenkel de dressing over de rucola en ook over de rest van de carpaccio.

6

Verdeel ook de kappertjes, zongedroogde tomaten, pijnboompitten en Parmezaanse kaas over de carpaccio. En genieten maar!

Voedingswaarden

Opdieningen 0