Afdrukopties:

De allerlekkerste gehaktbal maak je zo!

Opbrengsten1 portieVoorbereidingstijd10 minutenKooktijd25 minutenTotale tijd35 minuten

Ingrediƫnten
 1000 g rundergehakt
 1 ui
 1 teen knoflook
 1 zakje Inproba nasi goreng kruiden
 4 eetlepel ketjap
 1 zakje juspoeder
 4 eetlepel chilisaus
 boter
 peper & zout
Gehaktbal maken
1

Snipper de ui en knoflook fijn in zeer kleine stukjes.

2

Vermeng het gehakt met de ui, knoflook, nasikruiden, wat zout en peper, de ketjap en chilisaus.

3

Zet dit mengsel even in de koelkast tot het goed koud is.

4

Maak er mooie ronde ballen van in het door jou gewenste formaat.

5

Smelt de boter motot hij mooi bruin is in een braadpan op een middelhoog vuur.

6

Laat de gehaktballen rondom mooi knapperig en bruin braden in de braadpan.

7

Zet het vuur lager en laat de gehaktballen nog even een paar minuten braden.

8

Schud af en toe even de pan zodat de ballen aan alle kanten bakken.

9

Voeg nu het water en juspoeder toe en roer door tot al het juspoeder is opgelost.

10

Plaats de deksel een beetje open op de pan en laat de ballen op een laag vuur minstens een uur sudderen in de jus in de pan (laat de gehaktballen niet meer koken!)

11

De ballen zijn de dag erna het lekkerst!