Print Options:

De echte Twentse arretjescake maak je zo!

Hoeveelheid1 PortieVoorbereidingstijd20 minKooktijd2 uurTotale tijd2 uur 20 min

arretjescake recept maken

Ingrediƫnten
 200 g basterdsuiker
 2 eieren
 50 g cacaopoeder
 200 g roomboter
 200 g biscuits
Arretjescake maken
1

Mix de eieren met de suiker met de handmixer tot een romig mengsel (3 minuten).

2

Voeg de cacao toe en roer alles even goed door.

3

Smelt de boter op een laag vuur en laat deze niet koken. Laat de boter erna even afkoelen.

4

Schenk de boter vervolgens beetje bij beetje bij het cacaomengsel.

5

Maak de biscuits fijn in grove stukjes van ongeveer een halve centimeter. Dit kun je in een vijzel doen bijvoorbeeld.

6

Plaats de stukjes biscuit in het cacaomengsel.

7

Plaats een stuk bakpapier op een bakplaat of in een bakvorm en voeg het cacaomengsel toe. Maak de bovenkant mooi glad.

8

Laat de arretjescake twee uur opstijven in de koelkast.

9

Je kunt eventueel ook stukjes melk- of witte chocolade toevoegen wanneer je dit lekker vindt.

10

Ook wat extra stukjes noot kunnen voor een extra lekkere crispy bite zorgen.