Afdrukopties:

De hartigste brownie met tonkaboon

Opbrengsten1 portieVoorbereidingstijd20 minutenKooktijd40 minutenTotale tijd1 uur

Ik ben dol op de smaak en aroma van tonkaboon. Als je dat combineert met een hartige brownie, dan vind ik het moeilijk om ervan af te blijven!

brownie zelf bakken

 235 g ongezouten roomboter
 120 g 70% pure chocolade
 2 eieren
 330 g suiker
 2 g zout
 130 g Patentbloem
 25 g cacaopoeder
 1 tonkaboon
 1 eidooier
1

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en vet een bankvorm van ongeveer 20 centimeter in en bekleed de bodem en zijkanten met bakpapier.

2

Doe de boter met de chocolade in een RVS bekken en smelt dit boven een pan met heet water (au bain-marie). Laat het vervolgens iets afkoelen.

3

Klopt twee eieren met de eidooier met de suiker en zout. Rasp de tonkaboon en voeg dit toe aan de eiermassa en klop luchtig voor ongeveer vijf minuten.

4

Meng de chocolade door de eiermassa en spatel door tot een egale massa.

5

Voeg de cacaopoeder toe en spatel verder door. Giet het beslag in de bakvorm en bak voor 40 minuten of totdat de tonkabrownie klaar is. Laat de brownie afkoelen voordat je het aan gaat snijden.