Print Options:

De lekkerste aardappeltjes uit de oven maak je met dit recept

Hoeveelheid1 PortieVoorbereidingstijd15 minKooktijd30 minTotale tijd45 min

Ingrediƫnten
 250 g krielaardappeltjes (liefst biologische)
 1 teen knoflook
 verse rozemarijn
 2 el olijfolie
 peper & verse zeezout
Aardappels uit de oven maken
1

Pers de knoflook en vermeng dit met de olijfolie.

2

Kook de krieltjes 4 minuten en laat ze even afkoelen.

3

Rol ze door de knoflookolie.

4

Haal de rozemarijn van het takje en knip deze in kleine stukjes.

5

Kneus de rozemarijn even licht in de vijzel zodat deze extra smaak afgeeft.

6

Plaats de aardappeltjes in een ovenschaal en strooi de rozemarijn en het zeezout over de krieltjes.

7

Verwarm de oven voor op 200 graden en plaats de schaal met krieltjes in het midden van de oven.

8

Laat de krieltjes in 20-25 minuten bakken tot ze goudbruin en knapperig zijn.

9

Schep de gebakken krieltjes tussendoor nog een keer om.

10

Breng op smaak met wat peper.