Print Options:

De lekkerste andijviestamppot maak je zo

Hoeveelheid4 PortiesVoorbereidingstijd15 minKooktijd30 minTotale tijd45 min

Ingrediƫnten
 200 g tampeh
 2 tenen knoflook
 1 ui
 1,30 kg aardappelen
 100 ml melk
 300 g cherrytomaatjes
 400 g rauwe gesneden andijvie
 1 el chilisaus
 100 g geraspte kaas
 ketjap manis
 boter of olijfolie
 peper & zout
Andijviestamppot maken
1

Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.

2

Kook de aardappelen in 20 minuten gaar in zo min mogelijk water. Voeg een snufje zout toe.

3

Giet de aardappelen af en laat ze even staan.

4

Plaats wat olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de blokjes tempeh mooi krokant.

5

Haal de tempeh uit de pan en bak nu de ui en knoflook even aan.

6

Stamp de aardappelen met de melk en boter tot een mooie puree.

7

Voeg nu beetje bij beetje de andijvie toe en roer deze door de puree.

8

Snijd de cherrytomaatjes in vier stukken en roer deze met de tempeh, ui en knoflook door de stamppot.

9

Laat de andijviestamppot op laag vuur nog even warm worden terwijl je roert.

10

Breng op smaak met zout, peper en ketjap manis.

Voeding Facts

Porties 0