Print Options:

De lekkerste five spice bananencake maak je zo

Hoeveelheid1 PortieVoorbereidingstijd20 minKooktijd45 minTotale tijd1 hr 5 min

Ik ben dol op bananen. Zoet, maar toch hartig. Deze bananencake is een van mijn favoriete recepten om te maken. Erg eenvoudig en o zo smaakvol.

bananencake met five spice

 80 g boter
 10 g vijfkruidenpoeder
 1,25 kg banaan
 170 g boter
 400 g suiker
 2 eieren
 220 g karnemelk
 35 g zonnebloemolie
 450 g overrijpe bananen
 460 g zelfrijzend bakmeel
 6 g bakpoeder
 rietsuiker
1

Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.

2

Smelt 80 gram boter samen met 170 gram rietsuiker en roer door tot het karamel is.

3

Bekleed een ovenschaal van 325x 265 millimeter met bakpapier. Bedek de bodem met de karamel.

4

Snijd 1,25 kilo bananen zonder schil doormidden en bekleed de bakplaat.

5

Meng 400 gram suiker met 170 gram boter en klop door voor 2 tot 3 minuten.

6

Meng de karnemelk en olie met elkaar en voeg dit toe aan de botermassa. Klop door voor zes minuten tot het een egale massa is.

7

Snijd vervolgens 450 gram overrijpe bananen kort en voeg deze, samen met de five spice al roerende toe in 60 seconden.

8

Voeg ten slotte het zelfrijzend bakmeel toe en de bakpoeder en spatel door totdat het een glad beslag is.

9

Stort het beslag in het bakblik en bak af in een oven in 45 minuten. Stort de bananencake en portioneer. Je kunt eventueel wat extra rietsuiker afbranden op de karamelbanaantjes voor extra smaak.