Afdrukopties:

De lekkerste frambozentartelette maak je zo

Opbrengsten1 portieVoorbereidingstijd45 minutenKooktijd30 minutenTotale tijd1 uur 15 minuten

Een frambozentartelette is een erg leuk taartje om te serveren op verjaardagen, lunches of een high tea. Heb je geen tijd om het zanddeeg te maken. In sommige winkels kun je de tartelettes al kant en klaar kopen!

frambozentartelette

 150 g bloem
 1 snufje bakpoeder
 75 g gram kristalsuiker
 1 ei
 75 g boter
 1 eetlepel water
 250 ml volle melk
 1 vanillestokje
 3 eidooiers
 60 g suiker
 25 g maïzena
 gezoete slagroom (spuitbus)
 200 g verse frambozen
1

Meng de bloem, bakpoeder, suiker (75) en de boter (75) met elkaar. Meng het zanddeeg met elkaar door het in je handen tegen elkaar te wrijven. Door de temperatuur van je handen smelt de boter.

2

Meng goed met elkaar door, totdat het een redelijk egale massa is. Laat vervolgens rusten voor een uur.

3

Breng de melk aan de kook met de merg van het vanillestokje. Laat dit trekken voor ongeveer 10 minuten.

4

Klop vervolgens de drie eidooiers, suiker en maïzena met elkaar door en klop door totdat het mengsel lichter wordt in kleur.

5

Breng de melk opnieuw aan de kook en voeg een derde van de melk toe aan de eimassa. Klop door en voeg vervolgens de rest toe. Zet vervolgens de massa terug op het vuur en klop door totdat de saus gaat binden. Voeg 25 gram boter toe en klop door. De crème kun je vervolgens in een spuitzak storten en laten afkoelen in de koelkast.

6

Spray de tartelette bodems in met pan coating en bekleed vervolgens ieder bodempje en bak af voor 15 minuten op 180 graden Celsius.