Verwarm de oven voor op 180 graden en plaats een vel bakpapier op de bakplaat.
Snijd de dadels in kleine stukjes.
Maal de pecannoten wat kleiner in een vijzel.
Vermeng alle ingrediënten in een grote kom (de rozijnen nog niet) en roer alles even door met een houten lepel.
Om de granola zelf te maken, plaats je nu alles op de bakplaat. Verspreid het mengsel zoveel mogelijk over de bakplaat.
Zet de granola 7 minuten in de oven.
Schep de granola even om met een spatel zodat alle kanten mooi bruin bakken.
De bakplaat plaats je weer terug in de oven. Je laat de granola mooi goudbruin bakken.
Haal de granola uit de oven en laat deze even afkoelen. Na verloop van tijd wordt het mooi knapperig en kleverig.
Wanneer de granola goed is afgekoeld, voeg je de rozijnen toe. Meng alles even door met de houten lepel.
Plaats de granola in een grote glazen weckpot. Deze is ongeveer een maand houdbaar.
En smullen maar van je gezonde granola. Er is niets lekkerder dan je zelfgemaakte ontbijt!