Afdrukopties:

De lekkerste Griekse salade maak je zo!

Opbrengsten2 portiesVoorbereidingstijd20 minutenKooktijd20 minutenTotale tijd40 minuten

griekse salade maken recept

Ingrediënten
 2 trostomaten
 1 groene paprika
 1 rode paprika
 1 komkommer
 15 g verse peterselie
 1 rode ui
 12 zwarte olijven zonder pit
 2 eetlepel kappertjes
 2 takjes munt
 1 takje verse oregano
 4 eetlepel olijfolie
 1 eetlepel balsamico
 100 g feta
Griekse salade maken
1

Was de tomaten en paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Dep de groente droog met keukenpapier. Snijd de tomaten in blokjes en de paprika in dunne repen die je door midden snijdt.

2

Was de komkommer en schil deze. Verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in plakken van een halve centimeter die je weer doormidden snijdt. Marineer de komkommer zoals in de tips.

3

Snijd ook de ui in zeer dunne, fijne ringen.

4

Was de peterselie, munt en oregano en snijd ook deze fijn.

5

Plaats nu de paprika, tomatenblokjes en goed uitgelekte en droog gedepte stukjes komkommer in een kom.

6

Verdeel de uiringen, kruiden, olijven, kappertjes over de salade en schep deze even goed door.

7

Maak de dressing met de olie en azijn in een aparte kom. Breng op smaak met peper, zout en oregano.

8

Plaats de Griekse salade op de borden en sprenkel de dressing over de salade.

9

Snijd de feta in dunne plakken van een halve centimeter dik en plaats deze in een cirkel bovenop de Griekse salade. Sprenkel er wat olijfolie over en een beetje verse oregano.

Voedingswaarden

Opdieningen 0