Afdrukopties:

De lekkerste kimchi voor thuis

Opbrengsten10 porties

Met kimchi kun je alle kanten op. Je kunt het bijvoorbeeld eten als bijgerecht. Ook kun je het meebakken met bijvoorbeeld wat rijst en eieren. Ofwel je kunt kimchi overal bij gebruiken.

kimchi zelf maken

 1 grote pot
 1 Chinese kool
 75 g grof zeezout
 1,50 l water
 0,50 winterpeen
 2 bosuien
 1 duim verse rettich
 1 eetlepel rijstmeel
 125 ml water
 2 eetlepel rietsuiker
 6 knoflooktenen
 0,50 witte ui
 50 g kochugaru (Koreaanse chilipasta)
 100 ml vissaus
 1 duim gember
1

Snijd de rettich in dunne reepjes. Snijd de Chinese kool doormidden en spoel de helften grondig af.

2

Verwijder de harde bladeren van de kool en snijd een stuk van de wortel van de kont af.

3

Los nu het zout op in het water en leg de kool daar een halve dag in. Mochten de kolen blijven drijven, dan kun je er ook een deksel of bord op leggen

4

Haal de kool uit het pekelwater en spoel de bladeren zeer grondig af.

5

Meng nu 125 milliliter water met de rijstmeel en kook het in tot het een papje is. Pureer de knoflook, ui, gochugaru, vissaus, gember en suiker tot een gladde pap.

6

Besmeer nu elk blad van de kool grondig, met handschoenen aan, met de kimchimengsel.

7

Vouw de kool nu op en stop het in een schone glazen, of plastic, pot. Let erop dat er voldoende ruimte zit bij de deksel. Zo voorkom je dat de potten klappen.

8

Laat de kimchi fermenteren. Dit duurt ongeveer 1 tot 5 dagen. Mits goed bereid blijft de kimchi maanden goed, zolang je enkel schoon bestek gebruikt om kimchi uit de pot te halen.

Voedingswaarden

Opdieningen 0