Print Options:

De lekkerste klassieke steak tartaar eenvoudig zelf maken

Hoeveelheid4 PortiesVoorbereidingstijd20 minTotale tijd20 min

Je kent het gerecht vast wel uit alle Franse bistro’s: klassieke steak tartaar en je kunt het eenvoudig zelf maken.

Steak tartaar

 400 g ossenhaas
 2 sjalotjes
 4 kleine augurkjes
 3 tl kappertjes
 4 eieren
 7 steeltjes bieslook
 0,50 tl mosterd
 Olijfolie naar smaak
 zout en peper naar smaak
1

Snijd de ossenhaas in hele kleine blokjes.

2

Snijd vervolgens de augurkjes ook in kleine blokjes. Snijd ten slotte de stelen bieslook in zo dun mogelijke ringen. Het belangrijkste bij het maken van steak tartaar is, dat je alle ingrediënten zo fijn mogelijk snijdt. Als je steak tartaar te grof snijdt, dan is er kans dat het vlees niet mals genoeg is om rauw te eten. Daarnaast komen de smaken van de overige ingrediënten beter tot hun recht als ze heel fijn zijn gesneden.

3

Meng de ossenhaas, de gesnipperde sjalotjes, augurk, kappertjes en bieslook met elkaar.

4

Voeg dan een scheut olijfolie toe en breng het geheel verder op smaak met mosterd, zout en peper. Je moet de olijfolie en mosterd nét moeten proeven. Als dit niet het geval is, voeg je meer olijfolie en/of mosterd toe aan de steak tartaar en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.

5

Pak een steekring en vul deze met de steak tartaar. Druk de steak tartaar lichtjes aan en haal de steekring voorzichtig omhoog.

6

Het enige wat je van de eieren nodig hebt, is de eierdooier. De eierdooier leg je bovenop de steak tartaar. Zodra je de eidooier opensnijdt, zal deze zich mengen met de tartaar en krijg je een fluweelzacht mondgevoel! Kwarteleieren lenen zich beter voor de steak tartaar, doordat deze een minder grote eidooier hebben. Daarnaast zijn kwarteleieren ook zachter van smaak.

7

Maak een cornetje van bakpapier of gebruik een spuitzak en vul deze met truffelmayonaise. Spuit nu toefjes met truffelmayonaise op de steak tartaar.

8

Garneer ten slotte het gerecht met blaadjes Frisé- of Mesclun sla. Serveer de steak tartaar met stokbrood en eventueel een glas zachte rode wijn.

Voeding Facts

Portiegrootte 100 gram per portie

Porties 0