Print Options:

De lekkerste nachos met huisgemaakte guacamole

Hoeveelheid4 PortiesVoorbereidingstijd10 minKooktijd10 minTotale tijd20 min

Het is eindelijk weer terrasweer! Dit betekent dus ook urenlang borrelen op het terras met heerlijke nacho's om te snacken.

nachos met guacamole

 300 g nachos
 2 rode uien
 1 el jalapeñoplakken (uit pot)
 4 tomaten
 1 rode paprika
 200 g jong belegen kaas
 200 ml crème fraîche
 45 g koriander
 2 avocado's
 2 limoenen
 1 rode peper
1

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius

2

Snipper de rode uien zo fijn mogelijk en houdt een ui apart voor de guacamole.

3

Snijd de tomaat in vier en ontdoe de tomaat van de zaadlijsten. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de paprika in blokjes

4

Rasp, indien nodig, de jong belegen kaas of cheddar. Pak een ovenschaal en maak laagjes met de nachos

5

Maak een eerste laag nachos en bestrooi dit met de kaas, tomaat, paprika, ui en crème fraîche. Herhaal dit tot de ovenschaal vol is.

6

Zorg ervoor dat de top van de nachos zeer goed is bestrooid met kaas en garneert is met de jalapeñopepers.

7

Plaats de ovenschaal voor 7 tot 10 minuten in de oven, zodat alle kaas is gesmolten. Maak de guacamole.

8

Snijd de avocado doormidden en ontdoe de avocado van de pit.

9

Haal nu de inhoud uit de avocado met een lepel en doe dit in een schaal.

10

Snijd de rode peper doormidden en ontdoe de peper van de zaadlijsten.

11

Voeg nu in de schaal met avocado de limoensap, rode ui, rode peper en een flinke snuf zout toe en prak dit mengsel met een vork. Voeg ten slotte de limoensap toe en serveer dit samen met de nachos.

Voeding Facts

Porties 0