Afdrukopties:

De lekkerste rilette van witvis met hollandaise

Opbrengsten4 portiesVoorbereidingstijd15 minutenKooktijd20 minutenTotale tijd35 minuten

Een erg leuk voorgerecht met best wat bereiding. Dit is erg leuk om te serveren tijdens een diner en je niet te lang in de keuken wilt staan.

rilette van witvis- hollandaise

 400 g witvis zoals kabeljauw of schelvis
 100 ml witte wijn
 2 laurierblaadjes
 8 peperkorrels
 3 eetlepel mayonaise
 1 bosje bieslook
 rasp van 1 citroen
 4 eidooiers
 1 eetlepel natuurazijn
 1 eetlepel water
 1 sjalotje
1

Kneus 2 peperkorrels en snipper het sjalotje. Doe dit vervolgens in een pan met water en azijn en 1 laurerblaadje. Verwarm kort.

2

Smelt ondertussen de roomboter.

3

Pocheer de witvis in de witte wijn, de overige peperkorrels en laurier totdat het gaar is. Haal vervolgens uit het vocht en laat volledig afkoelen.

4

Breng de witvis op smaak met mayonaise, zout, peper, citroenrasp en sap en de fijngesnipperde bieslook.

5

Klop vervolgens de hollandaise. Zet een pan op het vuur met water en laat dit iets koken. Zet hierop een bekken met de aromatiseerde azijn en de eidooiers. Klop dit door tot een luchtig massa. Zodra dit eenmaal luchtig is voeg je langzaam de gesmolten boter toe.

6

Steek de rilette uit met een steekring en breng maak dit af met de hollandaise.

Voedingswaarden

Opdieningen 0