Print Options:

De lekkerste Sichuanese Kung Pao kip

Hoeveelheid4 PortiesVoorbereidingstijd15 minKooktijd10 minTotale tijd25 min

Kung Pao is een van de bekendste gerechten uit de regio Sichuan (het gerecht heet origineel Gōngbǎo Jīdīng) en staat wereldwijd bekend in ieder Chinees restaurant. Het gerecht is eenvoudig zelf te maken.

Kung Pao kip

 3 kipfilets
 4 teentjes knoflook
 0,50 duim gember
 6 stengels bosui
 1 rode paprika
 0,50 winterpeen
 2 rode pepers
 2 el zonnebloemolie
 1 tl ongemalen sichuanpeper
 100 g geroosterde pinda's
 2 tl lichte sojasaus
 1,50 tl Shaoxingwijn of Sherry
 1 tl aardappelzetmeel
 2 el kippenbouillon
 1 tl sesamolie
 1 tl lichte sojasaus
 1 tl donkere sojasaus
 3 tl zwarte rijstazijn (optioneel)
1

Snijd de kip in reepjes van ongeveer 1 tot 1,5 centimeter breed. Snijd de kip vervolgens in blokjes.

2

Maak de paprika schoon en snijd de paprika in zeer dunne ringen.

3

Maak de wortel schoon. Snijd de wortel doormidden en snijd de wortel vervolgens in schuine halve ringen.

4

Meng alle ingrediënten (2 el sojasaus en 1,5 theelepel shaoxingwijn) van de marinade en marineer de kip hierin.

5

Maak de knoflook en gember schoon en snijdt dit in zeer dunne plakjes. Snijd de bosui en chilipepers in zeer schuine ringen.

6

Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een wok op hoog vuur. Voeg de sichuanpepers toe aan de pan en laat de aroma’s vrij komen.

7

Voeg vervolgens de kip toe aan de pan en wok dit. Voeg na 3 tot 4 minuten de gember, chilipeper en knoflook, wortel en paprika toe aan de wok. Blijf constant doorroeren tot het vlees gaar is.

8

Roer vervolgens alle ingrediënten voor de saus (aardappelzetmeel, 1 tl sesamolie, 1 tl lichte sojasaus, 1 tl donkersojasaus en 3 el zwarte rijstazijn) door de wok en laat dit kort doorkoken, zodat de aardappelzetmeel de saus kan binden.

9

Voeg de pinda’s toe aan de pan en serveer dit samen met witte rijst.

Voeding Facts

Porties 0