Print Options:

De lekkerste steak sandwich voor de lunch

Hoeveelheid4 PortiesVoorbereidingstijd10 minKooktijd5 minTotale tijd15 min

De sandwich is de ideale lunch voor in de middag. Met name nu iedereen thuiswerkt mag je weleens goed uitpakken en een overheerlijke lunch op tafel zetten.

steak sandwich recept

 320 g bavette, rosbief of ossenhaas
 0,50 komkommer
 2 tomaten
 1 rode ui
 150 g sla zoals mesclun of frisé
 150 g mayonaise
 1 sjalotje of kleine witte ui
 1 tl kappertjes
 1 el blokjes augurk
 1,50 el dragonazijn
 handje kervel
 8 sneetjes wit of bruin brood
 zout en peper
1

Maak de witte ui schoon en snijd deze in zeer fijne blokjes. Hak de kervel en snijd de augurkblokjes eventueel kleiner.

2

Snijd de rode ui in ringen en de komkommer en tomaat in dunne plakjes.

3

Maak als eerste de remouladesaus. Meng de mayonaise, dragonazijn, augurk, kervel, kappertjes en witte ui met elkaar. Breng dit op smaak met zout en peper. Mocht je de dragon net niet proeven kun je eventueel extra dragonazijn toevoegen.

4

Mocht je ossenhaas of bavette gebruiken, dan kun je deze in dunne plakjes snijden. Breng op smaak met zout en peper

5

Zet een grillpan op hoog vuur en rooster het brood kort in de grillpan. Schroei het vlees kort, zodat het vlees net niet gaar is.

6

Besmeer vervolgens ieder broodje met de remouladesaus.

7

Leg de sneetjes brood zo dat je een broodje kunt beleggen en de ander kunt gebruiken als deksel.
Beleg ieder broodje met een handje sla, komkommer en tomaat. Leg daarbovenop het gegrilde vlees en top dit af met de rode ui. Leg het andere sneetje op het broodje en snijd de sandwich in twee.

Voeding Facts

Porties 0