Afdrukopties:

Draadjesvlees met rode wijn

Opbrengsten4 portiesVoorbereidingstijd15 minutenKooktijd3 uurTotale tijd3 uur 15 minuten

draadjesvlees

Ingrediënten
 500 g riblappen, sucadelappen of runderlappen (doorregen) (uurtje uit de koelkast)
 100 g boter of margarine om in te bakken
 250 ml rode wijn
 peper, zout en nootmuskaat
 3 grote sjalotjes grof gesneden
 3 teentjes knoflook in plakjes gesneden
 2 tomaten in blokjes
 2 kruidnagels
 1 laurierblad
 optioneel 2 á 3 blaadjes salie
Draadjesvlees met rode wijn
1

Bestrooi het vlees ruim met zout, peper en nootmuskaat.

2

Zet een braadpan op het vuur en voeg hier de boter aan toe.

3

Laat de boter goed uit bruisen en voeg dan het vlees toe.

4

Bak het vlees goed aan, draai niet te snel om, zorg dat het vlees echt mooi bruin geworden is.

5

Draai dan om en bak de andere kant ook mooi bruin.

6

Voeg nu de sjalotjes en de gesneden knoflook toe en bak even mee.

7

Blus nu af met de rode wijn, giet het er langzaam bij zodat er niet in 1x een koude plons wijn bij het vlees gegoten word, zo schrikt het vlees en wordt taai.

8

Voeg nu de kruidnagel en het laurierblaadje toe en leg een deksel op de pan.

9

Zet het vuur nu zo dat het heel langzaam blijft pruttelen maar niet te hoog, het moet vooral langzaam garen.

10

Hou het vlees goed in de gaten en keer af en toe even om.

11

Na ongeveer 3 á 4 uur is het vlees lekker mals en gaar, controleer regelmatig, soms is het iets eerder klaar en soms duurt het langer.

12

Voeg de verse tomatenblokjes de laatste 15 minuten toe.

13

Voeg op het laatst nog 2 á 3 blaadjes salie in reepjes gesneden toe (dit is optioneel).

14

Eet het draadjesvlees lekker met gekookte aardappelen en een groente, of eet het lekker bij bv hutspot. Schep er een lekker schepje van de rode wijn jus overheen, heerlijk!.

Voedingswaarden

Opdieningen 0